Erdogan nudi referendum

Saopštenje portparola partije turskog premijera stiglo je nakon razgovora između Erdogana i grupe aktivista

  • 5

Portparol partije turskog premijera Redžepa Tajipa Erdogana izjavio je da je turska vlada otvorena za mogućnost održavanja referenduma o planu izgradnje u Istanbulu koji je izazvao masovne proteste koji traju već gotovo dve sedmice.

 

Ovo saopštenje portparola partije Pravde i razvoja, Huseina Čelika, usledilo je nakon razgovora između Erdogana i grupe aktivista, prenosi AP, ocenjujući da je to prvi veliki gest Erdoganove vlade u pravcu okončanja krize sa protestima na trgu Taksim u Istanbulu koja se proširila i na druge turske gradove.

 

Ranije tokom dana, hiljade turskih advokata odevenih u crno izašlo je iz sudova na proteste u Istanbulu i Ankari, uzvikujući slogane protiv brutalnog ophođenja policije prema njihovim kolegama koji su se pridružili najvećim antivladinim protestima u Turskoj poslednjih nekoliko godina.

 

Protest advokata je dao novi obrt protestima koji su pre skoro dve nedelje počeli u Istanbulu i proširili se na još nekoliko desetina gradova. Ti protesti su postali najveći test do sada za premijera Redžepa Tajipa Erdogana i njegovu vladu za 10 godina koliko se nalaze na vlasti.

 

Galeriju fotografija sa protesta u Turskoj pogledajte OVDE.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dzelil

    13. jun 2013 | 11:13

    Slazem se s tobom.

  • Bosnjak

    13. jun 2013 | 03:14

    Ma kakav referendum,pobij bagru divljacku

  • dalibor

    13. jun 2013 | 12:21

    @Bosnjak smiri zagrejanu glavu. To su vasi postupci islamisticki sto dovode do ovoga! Kao u bivsu Jugoslaviju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA