POGLEDAJTE: Rešenja završnog testa iz srpskog jezika

Završni ispit iz srpskog (maternjeg) jezika završen je u podne. Preliminarni rezultati završnog ispita biće objavljeni 21. juna, a svaki zadatak bodovaće se jednim bodom

  • 3

Završni ispit iz srpskog (maternjeg) jezika, koji je polagalo oko 70.000 đaka, završen je u podne. Osmaci su za rešavanje testa imali dva sata, a ista procedura ih čeka i sutra kada će polagati test iz matematike.

Osmaci su ove godine na testu imali 75 odsto nepoznatih zadataka, dok je 25 procenata delimično poznatih sa izmenjenim sadržajem u odnosu na zbirke.

Preliminarni rezultati završnog ispita biće objavljeni 21. juna, konačni 25. juna, a upis učenika u prvom krugu predviđen je za 8. i 9. jul. Drugi upisni krug na preostalim slobodnim mestima počinje 9. jula i traje do 12. jula.

Ministarstvo prosvete saopštilo je rešenja današnjeg testa iz srpskog jezika koja možete pogledati ovde:

Rešenja testova rađenih na drugim jezicima možete pogledati ovde.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lud Zbujen

    17. jun 2013 | 13:49

    Sto ova resenja niste dali juce bar da se spreme kako treba

  • Telegrafman

    17. jun 2013 | 13:33

    Kako ovi koji koriste mob. Aplikaciju mogu da vide nesto ovde.

  • Lud Zbujen

    17. jun 2013 | 13:55

    Samo ucite uucite deco traze se svaki dan samostalni menadzeri na kasi za 16000 din pa sefovi raznih biro da starijima kupuju burek i u ostalom glupo je da nemate Diplomu kad cekate posao na birou bar 15 godina a ima i kraci put postanete peder ili starlate i eto ga posao

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA