Sergej Trifunović, Nikola Kojo i Branislav Lečić podržali sarajevske demonstrante (FOTO)

Brojni glumci iz Srbije, ali i iz regiona, kao i muzičari i političari, simbolično su podržali zahteve Sarajlija za usvajanje novog zakona o jedinstvenom matičnom broju u BiH. Nekoliko bendova iz BiH svira na koncertu podrške demonstrantima u Sarajevu

  • 15

Glumci Branislav Lečić, Nikola Kojo, Branko Đurić, Sergej i Branislav Trifunović, pevač grupe "Električni orgazam" Srđan Gojković Gile, lider Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović i druge ličnosti iz sveta muzike, filma i politike podržali su proteste koji se održavaju u Sarajevu, sa zahtevom da se usvoji Zakon o jedinstvenom matičnom broju.

Kako javljaju srpski, ali i bosanski portali, javne ličnosti odlučile su da podrže borbu Sarajlija, koja traje od kada je u javnost izašao problem bebe Belmine Ibrišević, koju roditelji nisu mogli da odvedu u Nemačku na lečenje jer nije imala matični broj.

U međuvremenu, druga beba, Berina Hamidović, takođe bez matičnog broja, preminula je u Beogradu.

Ličnosti iz javnog života pridružile su se Fejsbuk grupi "JMBG za sve", gde su i objavljene ove fotografije.

SARAJEVO: KONCERT ZA JMBG

Kako javlja agencija Beta, veliki broj građana Sarajeva okupio se ispred zgrade Parlamenta BiH, gde je počeo koncert podrške demonstracijama za jedinstveni matični broj građana.

Koncert se održava od 17 do 22 sata, a nastupaju bendovi iz cele BiH: Frenki, Dubioza, Letu štuke, Zoster, Skroz, Dvadesetorica, Grof Đuraz, KZU ole-ole & PZU oje-oje, te Bili Andol. Skupu prisustvuje i visoki predstavnik u BiH Valentin Incko.

Oko zgrade Parlamenta BiH postavljena je ograda, a prisutan je i veći broj policajaca. Organizatori su poručili da će protesti će biti nastavljeni do 30. juna, odnosno do roka koji je dat parlamentarcima da usvoje zakon o JMBG.

Zakon o JMBG nije na snazi od 12. februara, zbog čega novorođena deca u BiH nemaju jedinstveni matični broj i ne mogu da dobiju lična dokumenta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • rsbanjaluka

    18. jun 2013 | 21:27

    Ne treba nama niko drugi, dovoljni smo sami sebi! :(

  • русија

    19. jun 2013 | 00:49

    живјела Република Српска

  • Zoran

    18. jun 2013 | 22:59

    12 zvezdica s neba palo je šta su skrivile cenjeni gospodine.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA