Osnivač Pajrat beja osuđen na 2 godine zatvora!

Gotfrid Svartholm Varg (28) je prošle godine iz Kambodže izručen Švedskoj radi suđenja, pošto je 2009. godine optužen za internet pirateriju

  • 0

Suosnivač švedskog veb-sajta Pajrat bej Gotfrid Svartholm Varg (28) osuđen je danas na dve godine zatvora zbog "upada" u kompjutere kompanije koja čuva podatke švedskih zvaničnika i zbog nezakonitih onlajn transfera novca, saopštio je danas sud.

Varg je prošle godine izručen Švedskoj iz Kambodže radi suđenja, pošto je 2009. godine optužen za internet pirateriju, prenela je agencija Rojters.

Varg je negirao sve optužbe.

- Hakerisanje je bilo veoma rasprostranjeno i tehnički napredno - saopštio je sud, koji je naveo da je napadnut "veoma senzitivan sistem".

Švedsko tužilaštvo je u maju pokušalo da zatvori sajt Pajrat bej jer je neovlašćeno skidao linkove sa muzikom i filmovima.

Trenutno taj sajt vodi nepoznata grupa, a naziv domena registrovan je na Sent Martinu, holandskoj teritoriji u Karibima.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA