OLAND: Sirijski pobunjenici proterajte islamske ekstremiste!

- Opozicija mora ponovo da preuzme kontrolu nad oblastima i protera te grupe iz njih - rekao je predsednik Francuske

  • 7

Predsednik Francuske Fransoa Oland pozvao je danas sirijske pobunjenike da "preuzmu" oblasti koje su pale u ruke ekstremnih islamskih grupa.

- Opozicija mora ponovo da preuzme kontrolu nad oblastima i protera te grupe iz njih - rekao je Oland novinarima u glavnog gradu Katara, Dohi.

Ukoliko ekstremističke grupe izvuku koristi iz haosa, onda će takvu situaciju iskoristiti Bašar el-Asad kao izgovor da nastavi sa svojim masakrima, rekao je Oland, a prenosi AFP.

Oland je dao izjavu nakon što su svetske sile odlučile juče na sastanku u Dohi da podrže sirijske pobunjenike i da tu pomoć usmere kroz pobunjeničku vojnu komandu podržanu Zapadom.

Ministri 11 zemalja okupljeni u grupi "Prijatelji Sirije" saglasili su se još i da "pruže hitno sav neophodan materijal i opremu opoziciji na terenu".

Oland je potvrdio da je Francuska voljna da pomogne sirijsku opoziciju ali pod izvesnim uslovima.

- Mi ne možemo da snabdemo oružjem grupe koje će ga iskoristiti protiv interesa demokratske Sirije ili protiv nas - rekao je Oland.

Na sastanku u Dohi učestvovale su i diplomate iz Egipta, Francuske, Nemačke, Italije, Jordana, Katara, Saudijske Arabije, Turske i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

U Siriji od marta 2011. godine traje sukob između vlasti i opozicije a za to vreme, po podacima UN, poginulo je najmanje 93.000 ljudi.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • marko

    23. jun 2013 | 17:28

    Krajnje licemerno,oni prosto ne zele da prepoznaju da su takozvani pobunjenici bagra teroristicka.Uporno pokusavaju da pronadju opravdanje za stoku koja jede ljudske organe?...

  • Žorž

    23. jun 2013 | 20:14

    Marko bate...ubise te ovi domaco/inostrani TERORISTI sa minusima...((((((( Al ja cu ti dati plus uvek..)))))

  • dalibor

    23. jun 2013 | 20:39

    @marko slazem se sa tobom a svi ovi koj lupalu minuse zasto ne komentarisu? Ili su svi to poturice pro islamisticke ekstremiste?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA