KALINIĆ: Širio si se u kafiću s Jorgom! GAVRILOVIĆ: To je laž! (FOTO)

Pevač je na suđenju Luki Bojoviću u Centralnom zatvoru demantovao navode Sretka Kalinića da je bio u društvu Branka Jeftovića Jorge neposredno pre njegove likvidacije. Svedočio i Nikola Lazetić, Ceca nije došla

  • 2

Suđenje Luki Bojoviću, optuženom za više ubistava i pokušaja ubistava, nastavljeno je danas svedočenjem pevača Ivana Gavrilovića i fudbalera Nikole Lazetića u specijalnoj sudnici Centralnog zatvora. Nastavak suđenja zakazan je za 23. septembar.

Odbrana Bojovića, kome se sudi u odsustvu, ranije je predložila za svedoke Gavrilovića i Lazetića, koji su se danas i odazvali pozivu, dok se pevačica Svetlana Ceca Ražnatović nije pojavila u sudnici zbog čega ju je sud kaznio sa 50.000 dinara.

Po dolasku na suđenje koje se održava u Centralnom zatvoru, Gavrilović i Lazetić su se izdvojili od ostalih i ćaskali.

Osim Bojovića, optuženi su i Vladimir Milisavljević zvani Budala, Miloš Simović i Sretko Kalinić. Oni se terete za ubistvo Branka Jeftovića Jorge 2004. i za pokušaj ubistva Andrije Draškovića i Zorana Nedovića Šoka iste godine, kada su ubijani njihovi telohranitelji Dejan Živančević i Milutin Jovičić.

Gavrilović je tokom današnjeg svedočenja demantovao navode Kalinića, izrečene na prethodnim suđenjima, da je bio u Jorginom društvu u kafiću neposredno pre njegove likvidacije, nazvavši to lažima.

- To su notorne laži, ne znam ko je Jorga, nikada ga nisam upoznao i nisam se s njim družio - istakao je Gavrilović pred sudom.

Sudija je potom upitao Sretka Kalinića da li ostaje pri svojoj ranijoj izjavi da je u periodu dok je pratio Jorgu njega video s pevačem.

- To je taj lik, to je on, njega sam video sa Jorgom. Sto odsto je on - rekao je Kalinić, koji se potom obratio Gavriloviću i ponovio tvrdnje rečima: "Širio si se u kafiću", a pevač ostao pri tome da su to neistine.

- I dalje tvrdim da su sve to notorne laži - ostao je pri svojoj izjavi Ivan Gavrilović.

Lazetić je svedočio da je Jorgu upoznao na stadionu FK "Obilić". Prema njegovim rečima, nije mu bio menadžer već su bili drugovi i naglasio je da nije znao čime se bavi.

Inače, Kalinić je zatražio da svedoči i supruga Miloša Simovića i tom prilikom je uvredio nazvavši je "Ćićolinom", na šta je reagovao Simović i izjavio da vređanje njegove supruge, kao i njeno, eventualno svedočenje neće dozvoliti i da se više neće odazivati sudu ukoliko do toga dođe.

Bojović i Milisavljević su posle višegodišnjeg bekstva uhapšeni prošle godine u Valensiji i od tada su u ekstradicionom pritvoru u Španiji, gde čekaju pravosnžnost odluke tamošnjih vlasti o izručenju Srbiji.

Na početku suđenja, u oktobru 2010. godine, Kalinić je priznao krivicu za ubistvo Jeftovića i povezao Bojovića sa krivičnim delima koja mu se stavljaju na teret.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hercegov grad

    25. jun 2013 | 14:30

    trebalo je vec ranije i tu ustvu Gavrolovica i Lazetica pritvoriti zbog lazi i ucestvovanja u pripremi pomenutog krivicnog dela.Nesto ne primetih u sudnici nadutost Gavrilovics koju pokazuje dok je na ulici!

  • goran

    3. septembar 2013 | 17:03

    sto ce ovaj gavrilovic salama ovdje a pusti ga malo u celiju kod sretka da mu pojasni neke stvari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA