Snima se film o Svetom Savi

Film "Otac" se bavi periodom od dolaska ostarelog vladara Nemanje kao monaha na Svetu Goru do njegovog sina Save

  • 7

Istorijski film "Otac" o Svetom Savi i Simeonu Nemanji biće sniman u produkciji fondacije "Nasleđe otaca" i produkcijske kuće "Opet i opet", a scenario koji pišu đakon Nenad Ilić i Vladimir Petrović je u fazi izrade, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Petrović je rekao da je "ogromna odgovornost" raditi na projektu kao što je film "Otac" i da "vraćajući se u prošlost gledamo u našu budućnost". Projekat je u početnoj fazi, a pre javne promocije naišao je na podršku bratstva manastira Hilandar, patrijarha i ministra kulture, rekao je on.

Film "Otac" bavi se periodom od dolaska ostarelog vladara Nemanje kao monaha na Svetu Goru do njegovog sina Save, sa očevim čudesno mirotočivim moštima, u građanskim ratom opustošenu, osiromašenu i izgladnelu Srbiju - deset godina kasnije. Fondacija "Nasleđe otaca" osnovana je u maju ove godine, a prvi i osnovni cilj je snimanje filma "Otac".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Filip

    27. jun 2013 | 19:08

    Malo i o srpstvu da se snima a ne o koje kakvim glupostima.

  • atos

    27. jun 2013 | 21:29

    Ako djakon Nenad to radi znaci da ce biti odllicno i sigurno "duboko" kako samo on ume.

  • sssad

    27. jun 2013 | 20:27

    Istorija je najnepouzdanija nauka i uvek podložna promenama u zavisnosti od istorijskih izvora i dokaza, a takođe i politike koja je aktuelna. Pogledajmo skoriju istoriju i sve će nam biti jasno…

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA