KAD NEĆE ODRASLI: Deca sama ogradila igralište u Leskovcu! (VIDEO)

- Ograda je stara i oštećena, pa nam je lopta stalno odlazila daleko iza gola. Zbog toga godinu dana nismo igrali fudbal, već samo košarku. Kad nam je to dosadilo, rešili smo da sami skinemo kompletnu ogradu i da dobre delove postavimo iza jednog gola, i to nam je kao što vidite uspelo - objasnio jedan od mališana Bogdan Milutinović

  • 3

Deca iz jednog stambenog bloka u Leskovcu odlučila su da sama ograde teren za mali fudbal kako bi imala gde da se igraju tokom raspusta.

Za više od 100 mališana leskovačkog naselja između ulica Nikole Skobaljića i Ilije Strele, malo igralište između zgrada je najbliže mesto gde mogu da igraju fudbal i košarku. Ravnopravno, dečaci i devojčice uzrasta od šest do 15 godina su prvo skinuli staru i oštećenu žičanu ogradu oko terena i sortirali delove koji mogu da se iskoriste i delove koje će prodati na otpadu sekundarnih sirovina.

- Ograda je stara i oštećena, pa nam je lopta stalno odlazila daleko iza gola. Zbog toga godinu dana nismo igrali fudbal već samo košarku. Kad nam je to dosadilo, rešili smo da sami skinemo kompletnu ogradu i da dobre delove postavimo iza jednog gola i to nam je kao što vidite uspelo. Mislim da ćemo ubrzo sve da završimo i biće to lepo igralište - objašnjava Bogdan Milutinović.

U akciji uređenja terena učestvuje više od 30 dece i svako ima tačno zaduženje šta treba da radi.

- Ja sam sa svojim drugarima zadužen da odvajam ovu staru žicu i da stavljam u kolica. Kad napunimo ova kolica, oteraćemo to na otpad i za novac koji dobijemo, kupićemo novu žičanu ograde. Moramo to sami da uradimo jer ako mi hoćemo da se igramo, mi ćemo i da uredimo teren, ali nećemo dati starijima da ga ponovo oštete - kaže Stefan Vučićević.

POSAO ZAVRŠAVAMO U ROKU

Pored dobrovoljnog rada, mališani su izdvojili i deo džeparca za kupovinu ograde i farbe.

- Pare smo sakupili tako što smo svi dali od džeparca. Onda smo išli od stana do stana i ljudi su nam poklanjali po neki dinar i mislim da već imamo za deo nove ograde. Imamo dobru volju i mislim da je to najvažnije jer kada imate volju možete sve da uradite - ozbiljno komentariše devetogodišnji Luka Gospodarov.

Vlasnici nekoliko privatnih prodavnica odlučili su da vredne mališane snabdevaju sokovima.

- Oduševljen sam njihovim entuzijazmom i rekao sam prodavačicama da im, kad god zatraže, daju sokove i sladoled. Mi stari treba da se ugledamo na njih, kako oni to rade - kaže vlasnik prodavnice u blizini igrališta.

Leskovački mališani koji sami ograđuju teren za mali fudbal, kažu da će posao završiti "u roku" i da će već sledeće nedelje organizovati turnir u malom fudbalu.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djoka

    29. jun 2013 | 15:37

    Alal vera klinci!!!

  • Marko

    29. jun 2013 | 20:28

    Leskovac bi trebalo da bude ponosan na vas! Tako treba davati primer vlastima u Leskovcu, kada deca odrađuju ono što odrasli ne mogu. Sramota! Svaka vam čast, klinci!!!

  • Floyd

    30. jun 2013 | 09:06

    Deco, svaka vam cast..... Srbijo, i treba da crknes kad si ovo dozvolila...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA