SREĆNO, KOMŠIJE: Hrvatska i zvanično član EU!

Hrvatska tačno u ponoć postala punopravna članica EU, mediji ističu srdačan susret Josipovića i Nikolića

  • 24

Svečana večera u okviru centralne proslave ulaska Hrvatske u EU počela je u 20 sati u Banskim dvorima, a hrvatski predsednik Ivo Josipović je u zdravici poručio da će Hrvatska nastaviti da podržava evrointegraciju čitavog Zapadnog Balkana.

Ulazak Hrvatske u EU je, prema Josipovićevim rečima, potvrda uverenja građana te države o njihovoj pripadnosti evropskim demokratskim vrednostima i kulturnom krugu.

Hrvatska je u ponoć postala 28. punopravna članica EU. Među brojnim zvanicama i predsednik i premijer Srbije. Mediji ističu srdačan susret Nikolića s Josipovićem.

Srpski predsednik Tomislav Nikolić doputovao je tokom dana u Zagreb, gde predvodi srpsku državnu delegaciju u kojoj su i premijer Srbije Ivica Dačić i ministar spoljnih poslova Ivan Mrkić.

Prva Nikolićeva poseta Hrvatskoj otkad je izabran za predsednika Srbije privlači posebnu pažnju u svečanom danu za Hrvatsku, a Index.hr piše da je srpskog predsednika na putu prema centru Zagreba obezbeđivala kolona od čak 13 vozila.

Agencija Hina navodi da se na aerodromu "dobro raspoložena vicekancelarka Vesna Pusić srdačno pozdravila sa srpskim premijerom".

Mediji prenose i da je prvi susret Nikolića sa hrvatskim kolegom Ivom Josipovićem i premijerom Zoranom Milanovićem bio srdačan.

- Nikolić je prišao ispružene ruke, a na zajedničkoj fotografiji trojica državnika se široko smeše - objavio je portal zagrebačkog "Večernjeg lista" ubrzo po početku svečane večere.

Nikolić je potom, kako se navodi, u atrijumu Banskih dvora prišao i u kružoku razgovarao s predsednikom Slovenije Borutom Pahorom i premijerom Ivicom Dačićem.

(Telegraf.rs / Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • najprovokator

    1. jul 2013 | 00:21

    hrvati misle da su se usrecili,a EU zna da će im sada odrati kožu...svi srećni...valjda će potonuti taj brod bez nas

  • NL

    1. jul 2013 | 00:15

    Cestitam Hrvatskoj.....

  • Wally

    1. jul 2013 | 01:51

    Genocidna tvorevina koja stopira povratak Srba, I ne rešava prava I sigurnost povratnika u svakom smislu, pristupila "evropskoj civilizaciji". Šta reći...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA