Snouden povukao zahtev za azil u Rusiji!

Pres sekretar ruskog predsednika rekao je da je Snouden prvo zatražio azil, a onda se predomislio kada je čuo uslov predsednika Putina da u Rusiji može da ostane ako prekine sa svojim aktivnostima

  • 1

Bivši saradnik američke CIA Edvard Snouden povukao je zahtev za politički azil u Rusiji nakon što je ruski predsednik Vladimir Putin rekao da bi on trebalo da prestane da "nanosi štetu američkim partnerima Rusije", saopštio je danas Kremlj, kako prenosi Rojters.

Pres sekretar ruskog predsednika Dmitrij Peskov rekao je danas novinarima da je Snouden prvo zatražio azil, a onda se predomislio kada je čuo uslov predsednika Putina da u Rusiji može da ostane ako prekine sa svojim aktivnostima objavljivanja podataka o aktivnostima američkih obaveštajnih službi.

- Koliko je nama poznato, on ne namerava da prestane - kazao je Peskov, dodavši da u ovom trenutku Snouden ne želi da ostane u Rusiji, kako prenose ruski mediji.

Takođe, Rusija nema nameru da izruči Snoudena, naglasio je pres sekretar ruskog predsednika, uz napomenu da Snouden nije na teritoriji Rusije pošto se i dalje nalazi u tranzitnoj zoni ruskog aerodroma.

- Predaja i izručenje Snoudena državi poput SAD gde je i dalje na snazi smrtna kazna je nemoguća - rekao je Peskov, istakavši da ruske obaveštajne službe nikada nisu radile sa Snuodenom i da on nije ruski agent.

VENECUELA ĆE RAZMOTRITI SNOUDENOV ZAHTEV

Snouden (30), koga SAD optužuju za špijunažu, uputio je zahteve za azil u više od 20 zemalja, među kojima je i Kina, navodi "Vikiliks".

U međuvremenu, predsednik Venecuele Nikolas Maduro rekao je danas da Karakas još nije primio Snoudenov zahtev za politički azil i da će odluku o tome doneti tek kada takav zahtev bude stigao.

Maduro je izrazio naklonost Snoudenovim akcijama i opisao ga kao borca za ljudska prava, što nagoveštava da bi Venecuela mogla da pomogne Snoudenu da pronađe utočište.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ševarice

    2. jul 2013 | 12:27

    Izveštavanje o ovom čoveku me podseća na film Mi nismo Anđeli, kad ona dvojica dečaka što skupljaju sekundarne sirovine informišu jedan drugog o napredovanju Kustinog filma, prekinuto snimanje, nastavljeno snimanje, prekinuto, nastavljeno.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA