Američki doktor vratio amputiranu ruku Vijetnamcu posle 47 godina! (FOTO)

Vijetnamskog vojnika Ngijena Kvang Hanga američke trupe su ranile, a potom i zarobile u oktobru 1966. Pošto je usled infekcije amputacija bila jedino rešenje kako bi Hang preživeo, doktor Sem Ekselred je hirurški odstranio povređeni deo, a kost je poneo kući u Teksas

  • 3

Američki doktor Sem Ekselred doneo je Vijetnamcu Ngijenu Kvang Hangu koske sa ruke koju mu je amputirao 1966. za vreme rata u Vijetnamu.

Hanga su američke trupe ranile, a potom i zarobile u oktobru 1966. Pošto je usled infekcije amputacija bila jedino rešenje kako bi  Hang  preživeo, Eksered je hirurški odstranio povređeni deo. Kost je poneo kući u američku saveznu državu Teksas, kao bizarnu uspomenu na rat.

Susret posle 47 godina protekao je u više nego prijateljskoj atmosferi, a da se između njih dvojice zaista razvio odličan dokazuje i to što su upoznali jedan drugog sa svojim porodicama.

Vijetnamac je izjavio da ne može da veruje da je Ekselred čuvao njegovu ruku tako dugo i naglasio je da mu je drago što će, kada za to dođe vreme, biti sahranjen sa odstranjenim delom svog tela.

- Veoma mi je drago što ga vidim ponovo i što opet imam deo svog tela, nakon skoro pola veka. Ponosan sam na sebe jer sam prolivao krv za ponovno ujedinjene moje zemlje. Nažalost, mnogi moji saborci poginuli su za taj cilj. Mislim da sam imao puno sreće što sam uopšte preživeo - rekao je Hang.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MikiGrobar

    3. jul 2013 | 14:29

    Bolesni amerikanci

  • sklj

    3. jul 2013 | 14:33

    Koliko god da su propatili (mislim da i dalje pate) vijetnamci su uvek veseo i nasmejan narod. To bar ne mogu da im oduzmu !!!

  • beast from the east

    3. jul 2013 | 17:09

    Vijetnamci su narod sa kim se zaista ne treba kaciti. Sta su uradili Francuzima i Amerikancima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA