Srbi u Jasenovcu su "savršeni kao gnojivo"!

Fotografije žrtava ustaškog logora s uvredljivim popratnim tekstom bez ikakvih sankcija objavljene na ovoj društvenoj mreži. Kazna, međutim, očekuje onog ko se pobuni protiv ovog "necivilizovanog ponašanja"!

  • 32

Fotografije žrtava ustaškog logora Jasenovac s propratnim tekstom: "Srbi - savršeni kao gnojivo" slobodno mogu da se objavljuju na Fejsbuku?!

Sankcije će uslediti samo protiv onog ko se pobuni protiv ovog necivilizovanog ponašanja?! Upravo u takvu situaciju dospeo je projekat "Međunarodna inicijativa za praćenje antisrbizma".

Ova inicijativa je i pronašla ovu strašnu (po svom cinizmu) "publikaciju" na jednoj od stranica popularne društvene mreže.

Direktor Kulturno-istorijskog centra u Novom Sadu i tvorac "Inicijative" Andrej Fajgelj navodi za "Glas Rusije" da su snimili tu "publikaciju" i objavili je na svojoj stranici uz kritiku.

- Nakon toga oni su povukli tu objavu. To je upravo ono što mi radimo: razobličavamo govor mržnje na internetu - kaže Fajgelj.

On ističe da je apsurd da je, u ime govora mržnje, Fejsbuk stranicu "Inicijative" blokirao, a kritikovanu - ostavio.

- Fejsbuk nije mogao da nađe govor mržnje zato što njega ne samo da nema među našim objavama, nego smo i stranicu i komentare administrirali tako da smo u nekoliko navrata opominjali komentatore i zabranjivali neke komentare koji su odgovarali mržnjom na mržnju. Žalili smo se na odluku 'Fejsbuka' pre više od mesec dana, ali naša stranica je do danas zabranjena" - dodaje on.

Fejsbuk od početka ima problema s privatnošću, ali je s druge strane doneo veliku slobodu, pa se povremeno postavlja pitanje da li ta sloboda treba da bude apsolutna i da li može da bude omogućeno ljudima da je zloupotrebljavaju.

Sa antisrpskim raspoloženjima i nadalje se suočavaju ne samo oni koji rizikuju da se vrate na svoja ognjišta u Hrvatsku ili na Kosovo i Metohiju.

Dovoljno je registrovati se u društvenoj mreži da se na Tviteru pronađu slogani tipa: "Mrzim Srbiju i njen narod", koji je, prema rečima Andreja Fajgelja, donedavno bio najpopularniji "hašteg" u regionu.

- To je otvoreni rasizam, posebno kada se tom ključnom rečju objavljuju fotografije leševa sa natpisom iz serije 'Srećan sam kada vidim mrtve Srbe'. Mi ne shvatamo zašto je Fejsbuk zatvorio stranicu koja se bori protiv takvih pojava - kaže Fajgelj.

U ustaškom kompleksu Logor smrti "Jasenovac" ubijani su mahom Srbi, Jevreji, Romi i antifašisti. Ubijana su i deca, i to na najstrašnije načine.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • cica Draza

    4. jul 2013 | 18:06

    Na kraju ce da bude da smo mi drzali Turke kao taoce 500 godine.

  • Podgorica

    4. jul 2013 | 17:58

    Tamo je više kostiju Hrvata nego bilo koga drugoga???!!! Ti nisi normalan majke mi!!!

  • Berkut

    4. jul 2013 | 21:39

    Lepo ih je Dučić opevao u svojoj pesmi''Sinu tisućljetne kulture''. Preporučujem da pročitate. A ko su ustaše? Pa najbolji odgovor je dao najgori(ili jedan od najgorih) ustaša-Vjekoslav Maks Luburić, jednom našem novinaru u Švajcarskoj, sredinom 50-tih godina prošlog veka. Rekao mu je da je svestan svog srpskog porekla i da zna da vodi poreklo od plemena Drobnjaka iz Crne Gore, kao i to da su njegovi pokatoličeni Srbi. Pa šta je Mile Budak(decoubica) govorio u svojoj ludosti? Govorio je da je potomak Nemanjića, svete srpske loze. Šta se dešavalo u glavama tih ljudi-ustaša, to samo Bog zna. Ustvari, to i nisu ljudi. A nisu ni zveri. Zver ne kopa oči mladunčetu svoje vrste, zver ne stavlja mladunčad u džakove koje zatim kuva u kazanima, zver ne razbija mladunčadima glave o drvo niti čizmom gazi po glavama, zver ne vadi oči mladunčadima da bi ih odnela svom fratru ili kardinalu, zver ne odseca glave majci i petoro dece i ne šalje ih u buretu prema Beogradu, a u buretu poruka-''Srbi, evo vam za pihtije'', zver ne kolje mladunčad kamom i ne pije krv sa tog istog noža, zver ne radi mnoge druge stvari koje su ustaše-Hrvati, radili Srbima. Bog je rekao:''Moja je osveta-ja ću vratiti.'' Ako ste protiv Srba mogli-kako ćete protiv Boga? Što je najgore, vi ste uvereni da ste na pravom putu sa vašom politikom srbomrzaca. Ali ona će vas odvesti u pakao. Niko normalan ne može da učini onakve zločine i da očekuje da će otići u raj. Sami ste sebi potpisali presudu klanjem i mučenjem preko milion Srba. Naplata će doći sa kamatom. Jedino ''junaštvo'' koje Hrvat može uraditi jeste klanje srpske nejači. To je sva njihova istorija. A o tome da su ''imali'' državu pre hiljadu godina-o tome mogu samo da sanjaju. Šta su nemački i italijanski vojnici i oficiri mislili o njima-može se zaključiti iz istorijskih dokumenata. A ni Hitler nije imao bolje mišljenje. Nesuđeni predsednik HDZ-a je Davor Perinović, kome je Tuđman došao glave jer mu je pronašao pravoslavnu krštenicu preko nekih ljudi. Ti isti ljudi, inače kolege od Perinovića, tragajući za poreklom Perinovića, došli su i sami do svojih korena iz zapadne Hercegovine-do srpskih korena. Nakon toga su napustili politiku. Neki su danas tajni Srbi, a kad dođe vreme isplivaće na površinu. I kao što reče Perinoviću jedan ''Hrvat'' kad mu je Davor došao u posetu u Dubrovnik:''Ovu ikonu Svetog Georgija ostaviću svome sinu, kao što je i moj otac meni ostavio. Da zna ko je i od koga potiče.'' To mu je slava-Sveti Georgije. A ja pitam(mada znam odgovor)-ko su Hrvati?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA