PLAŽA IZA ZIDINA ZABELE: Legija preopasan za kupanje sa ostalim robijašima! (FOTO)

Svi osuđenici u Kazneno-popravnom zavodu "Zabela", osim stanara posebnog odeljenja "Alkatraz", imaju pravo da dva sata dnevno plivaju u bazenu, igraju fudbal i dižu tegove

  • 5

Spas od tropskih vrućina ovih dana ne traže samo građani Požarevca, već i njihovi "sugrađani" u Kazneno-popravnom zavodu "Zabela".

U ovom zatvoru najstrožeg režima u zemlji, osuđenici za tu svrhu na raspolaganju imaju olimpijski bazen, otvoren pre 11 godina.

- Osim bazena, njima su na raspolaganju i sportski tereni za fudbal, odbojku i košarku, kao i teretena na otvorenom, za koju su sami napravili sprave u zatvorskim radionicama. Pošto preko nedelje imaju 60 sati slobodnog vremena, dozvoljeno im je da dva sata dnevno provedu na sportskim terenima – kažu u KPZ "Zabela".

Osim olimpijskog bazena koji koriste osuđenici, ovaj zavod poseduje još jedan bazen, ali van zidina, odmah pored svog restorana simboličnog naziva "Preporod", koji koriste građani naselja Zabela i obližnjeg Požarevca.

Kao i konobari u restoranu, i na ovom bazenu glavno osoblje za održavanje čine osuđenici, ali samo oni koji su kažnjeni za blaža krivična dela.

Pravo korišćenja bazena i sportskih terena, nemaju svi osuđenici "Zabele", jer je on zabranjen za korišćenje "stanarima" posebnog odeljenja, poznatijeg kao "Alaktraz", koji su osuđeni pred Specijalnim sudom.

Najpoznatiji među njima je bivši komandant JSO, Milorad Ulemek Legija, osuđen na 40 godina zatvora, zbog više teških krivičnih dela.

Kako bi onemogućili bekstvo i kontakt sa ostalim osuđenicima, stanarima "Alaktraza" zabranjeno je izlaženje van kruga ovog posebnog odeljenja.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Perikle

    6. jul 2013 | 18:35

    eto di su nasi novci

  • nemanja amper

    6. jul 2013 | 18:44

    teretana na otvorenomm jaooooo <3333

  • aleksandar

    7. jul 2013 | 00:43

    Pa ovo nema ni u EU. Gde su sad reporteri da snime humanost nasih zatvora. A jel sluze i americke krofnice i sladoled na tocenje?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA