Na Fejsbuku postoji strana Podržimo mirni raspad Srbije!

Kao cilj ove stranice koju je lajkovalo više od 6.200 osoba navodi se "nezavisnost Kosova, Sandžaka i Vojvodine". Na stranici se nalazi i mapa Srbije podeljene na 28 autonomnih regija

  • 64

Fejsbuk stranica "Podržimo mirni raspad Srbije" postoji od septembra prošle godine, a do sada ju je "lajkovalo" više od 6.200 osoba. Kao cilj ove stranice navodi se "nezavisnost Kosova, Sandžaka i Vojvodine". Administratori su u opisu naveli da cilj "nije širenje nacionalne mržnje, već da dođe do pravde i istine".

Ono što se odmah na stranici primećuje jesu brojne fotografije albanskih vojnika, a veliki je broj i statusa u kojima se navodi kako Hrvatska, Vojvodina, Kosovo, Sandžak i BiH "nikada neće biti Srbija". Autori stranice napravili su i kartu "rascepkane" Srbije, prema kojoj je naša zemlja podeljena na 28 autonomnih regija.

Takođe, informacija da je na mapi Google Analytics-a Srbija predstavljena bez Kosova, na ovoj stranici je pozdravljena "smajlijem" i brojnim komentarima poput: "Od velike Srbije srpski miševi ostaće u maloj Srbijici...". Dalje, na celoj stranici brojni su "postovi" i komentari podrške raspadu Srbije. Tako, na primer, iznad slike jednog hrvatskog vojnika stoji status: "Ovaj Hrvat je spreman za borbu, podržimo mirni raspad Srbije", a ispod hrvatske zastave stoji "Spremni smo da branimo Kosovo" i " Podrška iz Hrvatske: Kosovo je Kosovo".

Veliki broj "sviđanja" ima i status "Podrška mirnom raspadu Srbije" na kojoj se hrvatska i albanska "ruka" rukuju.

Neke od postavljenih fotografija na ovoj stranici nose natpise "Zaustavimo Posrbljavanje", "Vojvodina nije Srbija", a veliki je broj i statusa koji pružaju podršku kosovskom premijeru Hašimu Tačiju.

(Telegraf. rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • srpkinja iz Republike Srpske

    9. jul 2013 | 17:23

    Pa nek vam opet pobjedjuju Memo,Amar,Andan...i nek Ekrem pozdravlja Hasima Tacija bez ikakvih posljedica...

  • GORAN ‘65

    9. jul 2013 | 17:31

    udruzili se sve moj do mojega pa podrzavaju jedan drugoga, da im nije bilo nato podrske bili bi pilici kao sto jesu . srbomrzci koji vuku komplekse manje vrednosti pa su jaki samo kad imaju jakog pored sebe , nek smo mali narod u maloj drzavi al‘ smo VECI OD SVIH njih zajedno

  • sv. Petar

    9. jul 2013 | 17:58

    Puni sajtevi muslimana i svi cekaju da se raspadnemo. Steta sto taj film necete gledati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA