KO SVE PREDAJE NAŠOJ DECI: Profesor u svom udžbeniku citira šaljivi sajt Njuz net! (FOTO)

Potpuno neverovatno zvuči činjenica da je autor knjige po kojoj se predaje na fakultetu citirao odeljak sa sajta koji na sarkastičan način prikazuje svakodnevicu. Njuz net: Nadamo se da niko neće pasti ispit zbog nas

  • 27

Društvene mreže preplavila je stranica knjige "Direktni marketing" autora Milana Kocića koji predaje na Ekonomskom fakultetu u Kragujevcu, a na kojoj se satirični sajt Njuz.net navodi kao izvor informacije!

Potpuno neverovatno zvuči činjenica da je autor knjige po kojoj se predaje na fakultetu citirao odeljak sa sajta koji na sarkastičan način prikazuje svakodnevicu, ali izgleda da je i to moguće u Srbiji.

Autor je u delu u kome se pominju društvene mreže ubacio vest sa Njuz.net u kojoj su oni pisali kako je kompanija Fejsbuk zabranila radnici da koristi ovu društvenu mrežu na poslu.

Ovo saznanje nije ostavilo ravnodušnim ni autore ovog šaljivog sajta, koji u izjavi za Telegraf.rs kažu da se nadaju da nijedan učenik nije pao na ispitu, jer nije naveo ovaj primer.

- U početku smo videli samo donji deo stranice, s fusnotom, pa nam je bilo simpatično da smo se našli u udžbeniku. Tada smo, naravno, bili ubeđeni da nas spominju u kontekstu izmišljenih vesti. Kad smo pročitali celu stranu osetili smo istu onu vrstu zabave kao i svaki put kada bi neki "ozbiljan" medij preneo neku našu vest kao stvarnu. Ovde je dodatno zanimljivo što se radi o udžbeniku, što ceo apsurd podiže na još viši nivo. Iskreno se nadamo da nijedan učenik nije pao na ispitu jer nije naveo ovaj primer. Ovo, svakako, ne treba da baci senku na profesiju profesora, jer ONI SU PROFESORI - kaže za Telegraf Marko Dražić, urednik sajta Njuz.net.

Studenti Ekonomskog fakulteta iz Kragujevca kažu da profesor Kocić zahteva da se pomenuti primer za koji je izvor Njuz.net mora znati za ispit!

Milan Kocić nije odgovarao na pozive Telegrafa do objavljivanja ovog teksta.

(Telegraf.rs )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kg student

    10. jul 2013 | 15:31

    Sramota je da prozivate jednog od najboljih profesora zbog teske gluposti!!

  • studentkinja

    10. jul 2013 | 16:21

    Kocić je divan predavač koji se trudi da studentima prenese što bliže ono o čemu ih uči. Pokrala se čoveku greška, dešava se. Bar čovek nije preveo stranu literaturu i potpisao je kao svoju knjigu, poput kolega sa Univerziteta u Beogradu.

  • Drzavni Fakultet

    10. jul 2013 | 16:42

    Molim te, nemoj uporedjivati babe i zabe! Profesor slucajno pogresio, nije obracao paznju... Svakom se to moze desiti! Ali, to tebi ne daje za pravo da uporedjujes privatne i drzavne fakultete, i da ih svrstavas u isti rang. Da je tako, da je to istina... svi Vi sa privatnih fakulteta koji imate 10,00 proseke bi trebali studirati na Oxfordu ili gde vec.. jer je steta da takvi "kapaciteti" studiraju na privatnim fakultetima! Pozdravcic!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA