POTRESNO: Izraelska vojska hapsi Palestinca (5) (VIDEO)

Incident je snimila organizacija B'Tselem, a na snimku se vidi petogodišnjak kako sedi na ulici okružen naoružanim vojnicima i plače, a zatim, u pratnji starijeg čoveka, ulazi u vojno vozilo

  • 5

Izraelska vojska uhapsila je jednog petogodišnjeg Palestinca, pošto je dečak bacio kamen na izraelski automobil u gradu Hebron. Incident je snimila organizacija B'Tselem, a na snimku se vidi petogodišnjak kako sedi na ulici okružen naoružanim vojnicima i plače, a zatim, u pratnji starijeg čoveka, ulazi u vojno vozilo. Dečaka su najpre odveli njegovoj kući, a zatim su ga u pratnji oca odveli u vojnu bazu.

Izraelski vojnici su dečakovog oca pred kamerama držali vezanih ruku i sa povezom preko očiju. Nakon toga, oca i sina su predali palestinskoj policiji, koja ih je, nakon ispitivanja, pustila. Dečak je nakon svega u televizijskom intervjuu priznao da je bacio kamen, ali je rekao da je gađao psa, a ne automobil.

Snimak su prikazali izraelski mediji i verovatno će samo pojačati tenzije na Zapadnoj obali, gde vojska čuva izraelske doseljenike, dok su Palestinci, koji imaju ograničenu samoupravu, frustrirani jer ne mogu izboriti državnost.

S druge strane, izraelska armija saopštila je da je dečak bacanjem kamena ugrozio prolaznike, da su vojnici intervenisali na mestu događaja, kao i da je maloletnik bio u pratnji roditelja.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar Arsenijevic

    12. jul 2013 | 20:22

    Ovo sto vidite na snimku je tipicna Aldjazira propaganda sa kojom smo se i mi suocili kada su u pitanju siptari s Kosova. Biju i privode decu? Nije nego... Palestinci nisu nista bolji od siptara i cak stavise gori su jer gadjaju raketama skole i ubijaju izraelsku decu. To ne znate?! Isto tako svet nije znao za patnje Srba na Kosovu i Hrvatskoj pa vidite gde smo sada!

  • Goranac

    14. jul 2013 | 05:33

    alo izrajel nije postojao kad je postojala palestina, palestinci su ih primili a vidite i sad sami sta rade jebiga slila boga ne moli ali doci ce i nase vreme ujedinice se muslimani jedan od velikih preznaka je i Sirija

  • aladin pazarac

    12. jul 2013 | 20:36

    Hiki

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA