Kačavenda još živi u luksuzu, vlada eparhijom iz senke!

Kako tvrdi izvor Telegrafa iz zvorničko-tuzlanske eparhije, iako je postavljen novi vladika Hrizostom, pravi vladar ove eparhije će i dalje biti vladika Vasilije Kačavenda bez koga nijedna bitnija odluka neće moći da se donese

  • 16

Iako se očekivalo da će ustoličenjem vladike Hrizostoma na mesto episkopa zvorničko-tuzlanskog njegov prethodnik Vasilije Kačavenda morati da napusti luksuzne odaje vladičanskih i manastirskih dvora, koje je sam izgradio u Bijeljini, sudeći po svemu, on će i dalje živeti u luksuzu.

Poznavacio prilika tvrde da Kačavenda u zemaljskom životu neće uspeti da ispuni zavet bogu da živi u skromnosti.

Da će njegova afera oko bludnih radnji biti zataškana, naslutilo se još na prolećnom crkvenom saboru, gde je umesto crkvenog suda, odlučeno da o njegovoj sudbini odlučuje Sinod, što je bio znak aneće biti izopšten iz Crkve.

- On je trebalo da bude smešten u manastir Šišatovac na Fruškoj Gori, međutim, odlučeno je pod pritiskom politike da on ostane u manastiru Sveta Petka, koji je sam izgradio i koji je po svom luksuzu sličan vladičanskim dvorima. Afera oko njegovih bludnih snimaka se stišala, a patrijarh Irinej, ali ni novi vladika Hrizostom nisu ga pomenuli u lošem svetlu - kaže jedan od najuticajnijih srpskih vladika za Naše novine.

Da je u zaštiti imena i dela vladike Kačavende udela imala i politika, potvrđuju reči predsednika RS Milorada Dodika, koji je rekao da je, bez obzira na sve, vladika Vasilije dao značajan doprinos eparhiji zvorničko-tuzlanskoj.

I izvor blizak kontraverznom vladici uverava da Kačavenda ni pod stare dane neće osetiti teskobu skromnosti.

-On je u manastiru Svete Petke u Bijeljini i tu će ostati jer bez njega neće moći da se završe 74 crkve. Ko će dovesti investitore za to ako ne on - pitao se izvor iz ove eparhije.

U SPC niko nije želeo da komentariše da li je slučaj "Kačavenda" stavljen ad acta. Ni sam Kačavenda nije bio pričljiv.

-Molim vas, ja ne želim da komentarišem ništa više. Ostavite me na miru - rekao je vladika Kačavenda.

Kako tvrdi izvor Telegrafa iz zvorničko-tuzlanske eparhije, iako je postavljen novi vladika Hrizostom, pravi vladar ove eparhije će i dalje biti vladika Vasilije Kačavenda bez koga nijedna bitnija odluka neće moći da se donese.

(Telegraf.rs / Naše novine)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ona

    15. jul 2013 | 19:20

    Kada ste mogli Silerovu da rasprodate , rasprodajte i ovo i dodelite bolesnoj deci.

  • Miki

    15. jul 2013 | 19:31

    Verovatno je clan lgbt,a mozda i u vrhu,oni mu i " cuvaju ledja"

  • Rade

    15. jul 2013 | 19:06

    On zivi u luksuzu, a monasi prose da bi se lecili. Posle se cude sto nece narod u crkvu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA