Država za RTS iz budžeta izdvaja 24 miliona evra!

Rebalansom budžeta za ovu godinu u okviru sredstava Ministarstva finansija i privrede predviđeno je 2,4 milijarde dinara ili 24 miliona evra

  • 8

Rebalansom budžeta za ovu godinu za finansiranje Javnog servisa predviđeno je 24 miliona evra, rečeno je u Ministarstvu finansija.

U Ministarstvu finansija i privrede istakli su za "Danas" da je rebalansom budžeta za ovu godinu za finansiranje Javnog servisa predviđeno 24 miliona evra ili 2,4 milijarde dinara.

Međutim, predlozi zakona o elektronskim medijima i javnim servisima, uprkos najavama, još nisu predstavljeni javnosti.

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić obećao je građanima da će ukinuti pretplatu i da će se RTS i RTV finansirati iz državnog budžeta u periodu od dve godine dok se ne pronađe adekvatan model.

Pomoćnik ministra kulture za medije Dragan Kolarević najavio je juče na skupštinskom Odboru za kulturu i medije da će najkasnije do 24. jula biti objavljena odluka o načinu finansiranja javnih servisa RTS i RTV, a ideja je da novinska agencija Tanjug bude delom Vladin servis za informisanje, a delom akcionarsko društvo.

Kolarević je rekao da je radna grupa izradila Nacrt zakona o elektronskim medijima i Nacrt zakona o javnim medijskim servisima i da se nada da će do srede biti objavljeni na sajtu Ministarstva kulture i informisanja.

(Telegraf.rs / Izvor: Danas)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    17. jul 2013 | 20:59

    Bruka i sramota. Nije mi jasno samo cime su to zasluzili. Leglo neradnika i lenjstina. Za te pare koliko vrtica,bolnica,inkubatora,skenera,skola,menza moze da se napravi. Pod hitno prodati ako uopste neko hoce to da kupi ako ne ugasiti i gotovo.

  • miki

    17. jul 2013 | 21:53

    Na jednu stranu kukaju kako novca nema dovoljno a na drugu stranu se rasipaju sa njime nepotrebno.....

  • SRBA

    17. jul 2013 | 20:40

    U SVE SE MESA SAMO U SOCIJALU NE,E POLITICARI.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA