PALIĆ: Zlatni toranj filmu Borgman

Međunarodni žiri Festivala evropskog filma Palić 2013. dodelio je Zlatni toranj za najbolji film holandskom filmu u režiji Aleksa van Varmerdama

  • 0

Međunarodni žiri jubilarnog 20. Festivala evropskog filma Palić 2013, koji je održan od 13. do 19. jula, dodelio je Zlatni toranj za najbolji film holandskom filmu "Borgman", u režiji Aleksa van Varmerdama u konkurenciji 13 filmova u Glavnom takmičarskom programu.

Dobitnik Palićkog tornja za najbolju režiju je Tudor Đurđiju za rumunski film "O puževima i ljudima".

Žiri kojim je predsedavao reditelj Srđan Dragojević dodelio je Specijalno priznanje glumcu Andžeju Čiri za ulogu u poljskom filmu "U IME..." u režiji Malgožate Šumovske.

Osim Srđana Dragojevića u žiriju su učestvovali i programska direktorka festivala u Ruenu Marketa Hoduškova (Češka), programska direktorka kanske „Nedelje kritike" Pamela Pianeca (Francuska), glumica Nurgul Jesilkaj (Turska) i reditelj Ešli Horner (Velika Britanija).

Međunarodni žiri kritike takmičarskog programa Paralele i sudari jubilarnog 20. Festivala evropskog filma, koji je održan na Paliću i u Subotici od 13. do 19. jula, Nagradu za najbolji film jednoglasno je dodelio turskom filmu "Hladnoća", u režiji Ugura Jusela.

Specijalna nagrada, uz konstataciju da je članovima žirija bilo teško da se opredele za jedan film u ovoj selekciji, pripala je ruskom filmu "Hoću ja", u režiji Alekseja Balabanova .

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA