Dokumentarac o sarajevskim Romeu i Juliji

Snimanje televizijskog filma biće završeno večeras, a ostvarenje će biti prikazano u okviru serije "Vorld astonišing njuz" (World Astonishing News) japanske TV mreže NTVE

  • 8

Televizijski dokumentarac "Romeo i Julija", koji govori o tragičnoj ljubavnoj priči Srbina Boška Brkića i Bošnjakinje Admire Ismić iz ratnog Sarajeva 1993. godine, biće prikazan u okviru serije "Vorld astonišing njuz" (World Astonishing News) japanske TV mreže NTVE, a snimanje filma biće završeno večeras.

Na Vrbanja mostu u Sarajevu, na tadašnjoj "ničijoj zemlji", 18. maja 1993. godine ubijeni su zajedno Boško i Admira. Sarajevski "Romeo i Julija", kako su ih kasnije nazvali, želeli su da zajedno pobegnu iz rata. Oni koji su ih poznavali kažu da su Boško i Aadmira umrli jedno za drugo, a fotografija njihovih zagrljenih mrtvih tela je obišla svet.

Dramsku rekonstrukciju tragične priče o Admiri Isić i Bošku Brkiću režira Šunsuke Morita, a uloge tumače mladi glumci Belma Košutić, Armin Omerović, Rijad Gvozden, Edis Žilić i Nusmir Muharemović.

Taj serijal je među tri najgledanije emisije u Japanu sa šest miliona gledalaca, stoga je angžman glumaca iz Sarajeva, Zenice i Tuzle izvrsna prilika da ih upozna publika u ovom delu sveta, saopšteno je iz produkcijske kuće "Zona".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VojvodinaONLINE

    19. jul 2013 | 19:39

    Nadam se da ce realno prikazati da su nastradali od muslimanskih snajpera koji su terorisali celo sarajevo.

  • Dacha

    19. jul 2013 | 20:00

    Tako je,treba reci da su ih ubili balisti.

  • Duka

    19. jul 2013 | 18:46

    Tako tuzno,a tako divno:()

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA