BiH: Država platila lečenje JMBG bebe od koje je sve počelo

Sve troškove lečenja četvoromesečne Beline Ibrišević, kojoj je u Nemačkoj presađena koštana srž, pokrila je država - izjavila je jedna od šefica zdravstvenog Zavoda BIH nakon što su ponovo započete humanitarne akcije za pomoć Belini

  • 1

Troškove lečenja malene Belmine Ibrišević iz BIH, kojoj je dijagnostifikovano teško imunološko oboljenje i kojoj je zbog toga presađena koštana srži u klinici u nemačkom Tibingenu, pokrio je Federalni zavod zdravstvenog osiguranja - izjavila je šefica jedne od službi tog zavoda Suada Kovačević. Ona je reagovala nakon što su u Nemačkoj započele akcije prikupljanja pomoći za obolelo dete.

- Pored pokrivanja svih troškova, zavod plaća i avionski prevoz. Mi nemamo ništa protiv humanitarnih akcija, ali da se sakuplja i da se otvaraju računi na ime lečenja ili svih tih popratnih troškova u inostranstvu koje pokriva država, to je pogrešna prezentacija. Začuđena sam akcijama za navodnu pomoć, poput one koju u Nemačkoj sprovodi udruženje "Light for Tomorrow" s Tehvidom Teom Rekić na čelu - rekla je Kovačevićeva.

- Zavod je za neke pacijente iz BiH, koji su na klinici u Tibingenu bili radi transplantacije koštane srži, plaćao troškove i više od 500.000 evra, a ova ustanova snosi i troškove boravka majke u bolnici - izjavila je Kovačevićeva.

Podsetimo, malena Belmina Ibrišević izazvala je pravu revoluciju i ujedinila građane BIH. Ona, poput i ostale dece koja su rođena nakon 12. februara 2013, za državu, odnosno njenu administraciju nisu postojala. Nakon protesta Belmina je dobila JMBG, samim tim i pasoš i otputovala je na lečenje u Nemačku.

(Telegraf. rs / Izvor: Avaz.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sabina Rossonero

    22. jul 2013 | 16:36

    Naravno da je platila, tako i treba. Nije trebala čekat da se digne cijela država, a i šire, na noge, ljudi demonstrirali, štrajkovali itd. Da je to uradila Srbija na vrijeme, a ne čekala da građani skupljaju pare, mali anđeo Tijana bila bi sad živa i imala bi novo srce :(

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA