Formiran stručni tim za poplave

- Srbiji ne prete poplave na velikim rečnim slivovima, već "bujične poplave" - poručuju iz Štaba za vanredne situacije

  • 0

- Na današnjoj sednici Republičkog štaba za vanredne situacije formiran je stručno-operativni tim, koji će svakodnevno zasedati kako bi reagovao u slučaju eventualnih poplava - rekao je zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

On je naveo da, prema podacima nadležnih, Srbiji ne prete poplave na velikim rečnim slivovima, već takozvane "bujične poplave", koje mogu da zadese 26 opština. Dačić, koji je i komandat Republičkog štaba za vanredne situacije, ponovio je da kanali za navodnjavanje moraju da budu očišćeni kako bi se sprečilo izlivanje umesto oticanje viškova vode. On je naveo i da su na nekim kanalim izgrađene kuće, a da su neki zatrpani i da "mora da postoji odgovornost" onih koji su to dozvolili ili uradili.

Ministar unutrašnjih poslova najavio je mogućnost da u sredu bude ukinuta vanredna situacija u Republici, a da se zadrži u nekoliko okruga ugrožena poplavama, i podsetio da je na današnjoj sednici Štaba određeno dodatnih 105 miliona dinara za pomoć najugroženijima.

On je istakao da je to realna cifra, a da neke opštine očekuju da se novac dobije i za druge potrebe, navodeći da je među zahtevima bilo i to da se podeli 500 šporeta "smederevaca".

Telegraf.rs / izvor: Tanjug

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA