Direktorka prodala pšenicu, za njeno čuvanje naplatila 4,27 miliona!

- Uhapšena direktorka Jasmina F. (46) pribavila protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 244.739.515 dinara, oštetivši za toliku sumu Direkciju za robne rezerve – kažu u Policijskoj upravi Požarevac

  • 4

Jasmina F. (46), direktorka preduzeća "Mlin Mlava" iz Velikog Gradišta, uhapšena je zbog sumnje da je republičku Direkciju za robne rezerve oštetila za 245 miliona dinara, tako što je prodala merkantilnu pšenicu poverenu na čuvanje.

– Osumnjičena se tereti da je, u periodu od 2010. do 2012. godine, merkatilnu pšenicu koja je preduzeću "Mlin Mlava" poverena na čuvanje od strane Direkcije za robne rezerve, u količini od 10.071.585 kilograma, prodala drugim privrednim subjektima. Na taj način, ona je svom preduzeću pribavila protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 244.739.515 dinara, oštetivši za toliku sumu Direkciju za robne rezerve – kažu u Policijskoj upravi Požarevac.

Iako je pšenicu prodala, osumnjičena je na ime skladištenja pšenice od Direkcije naplatila 4,27 miliona dinara.

Direktorka se tereti i za falsifikovanje službene isprave, jer je u zapisnik o popisu zaliha pšenice u preduzeću "Mlin Mlava" unela i overila neistinite podatke da se pšenica nalazi u silosima, iako je njena prodaja već obavljena. Nakon hapšenja, osumnjičena je predata istražnom sudiji Osnovnog suda u Požarevcu, zbog sumnje da je počinila krivično delo iz Zakona o robnim rezervama, zloupotrebu položaja odgovornog lica i falsifikovanje službene isprave.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    24. jul 2013 | 14:20

    Stace zena,kraduckala,kraduckala...zasto da se razlikuje od vladajuce garniture

  • BigFoot

    24. jul 2013 | 14:36

    Kako li je očekivala da se sve završi? Doživotno da skladišti pšenicu koji nikad niko neće potražiti?

  • Nemanja

    24. jul 2013 | 15:29

    E ljudi smsno je pricati. Pa skoro svi skladistari za robne rezerve Su isto radili i to su znali svi i u robnim rezervama i eksterno. Iz robnih rezervi Su namestali skladistare. Sve ih treba pohapsiti, al to nece nadoknaditi gubitak

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA