Dva brata se utopila spasavajući jedan drugog!

Bojan (23) i Aleksandar (20) Ivanišević udavili su se u Velikoj Moravi posle upada u krater koji su bageri napravili vađenjem šljunka. Obojica su bili neplivači, kaže za Telegraf Bojanova supruga

  • 10

Policija i ronioci pronašli su jutros tela dva rođena brata Bojana (23) i Aleksandra (20) Ivaniševića iz Sikirice kod Paraćina koji su se juče utopili u Velikoj Moravi nekoliko kilometara od kuće, u blizini Donjeg Katuna kod Varvarina.

Oni su svratili na reku da se osveže i udavili se u rupi koju je napravio bager vadeći šljunak. Obojica su bili neplivači, kaže za Telegraf Jelena Malenović, Bojanova supruga, koji je za sobom ostavio dve ćerke, od 16 meseci i četiri meseca.

- Juče oko 15.30 sati otišli su u naše bostanište u blizini da donesu lubenice, ali izgleda da im je bilo vruće, pa se otišli dalje, na reku, da se osveže. Ni moj Bojan ni dever ne znaju da plivaju, ne znam zašto su uopšte ulazili u vodu. Zvala sam supruga telefonom, nije mi se javljao, a posle se javio komšija i rekao da su se utopili - kroz suze govori Jelena.

Meštani kažu da su se udavili pokušavajući jedan drugome da pomognu da se spasu.

Policija, ronioci i ekipa Hitne medicinske pomoći tragali su za njihovim telima juče sve do 9.30 sati, a zatim je potraga obustavljena i nastavljena jutros, kada su Bojan i Aleksandar napokon pronađeni. Jelena kaže da su još sinoć nađeni bicikli kojima su braća otišla i Bojanova gardroba, kao i tri njihova mobilna telefona.

Tela tragično nastradale braće dopremljena su odmah u njihovu kuću u Sikirici, gde živi cela izbeglička porodica Ivanišević – otac Siniša, majka Mirjana, sestra Nataša, kao i braća koja su tragično stradala, Bojanova supruga Jelena i njihove dve maloletne ćerke.

Ivaniševići su izbeglička porodica iz Benkovca iz Hrvatske, koja se pre 18 godina skućila u selu Sikirica kod Paraćina. Celo domaćinstvo, prilično siromašno, živi isključivo od poljoprivrede.

(Z. R. P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA