Progovorio sin Majke Hrabrost - prva reč "mama"

Nasmejana, napredna i vesela beba, koja je krupne tamne oči nasledila od majke, progovora i svoje prve reči, a jedna od njih je i ona, nesvesno izgovorena, mama

  • 12

Nikola Dunović iz Puharske kod Prijedora, sin Jelene Trikić, heroine koja je rizikovala život radi majčinstva, uskoro puni deset meseci. Nasmejana, napredna i vesela beba, koja je krupne tamne oči nasledila od majke, progovora i svoje prve reči, a jedna od njih je i ona nesvesno izgovorena, mama.

Goran Dunović, otac bebe čija je sudbina ujedinila region i obišla celi svet, kaže da mu je Nikola ublažio veliku tugu i neizmernu bol zbog gubitka supruge Jelene.

- Ništa, nažalost, ne možemo menjati, tako se desilo, život ide onako kako mora... Sva sreća da je Nikola tu. On nam je svima velika uteha i radost. Dosta liči na Jelenu, ima njene crta... Najvažnije je da je zdrava, mada, bogami, ponekad i ljuta beba... Ako nešto nije po njegovoj volji, ima i vriske i plača - kaže s dosta ljubavi Nikolin otac Goran.

Dodaje da se u međuvremenu, nakon brojnih novinskih tekstova o "Majci Hrabrost" i ogromne pažnje javnosti, sve stišalo.

Ipak, povremeno, ređe nego ranije, zovu neki nepoznati ljudi, kaže, čak iz daleke Australije. Pitaju kako je Nikola i nude pomoć dečaku, o čijem se odrastanju, osim oca Gorana i njegovih roditelja, posebno brine Goranova sestra Sanja.

- Ništa nam ne može biti teško kada su u pitanju njegov osmeh i vesele oči. Bitno je samo da dobro napreduje - kaže Sanja, bez čije pomoći Goran ne bi mogao.

Goran i mali Nikola često odlaze i u Drvar, kod Jelenine porodice. Tako će biti i tokom avgusta, jer je i njima Nikola velika uteha. U međuvremenu, na groblju Spasovina u Drvaru biće podignut i nadgrobni spomenik heroini koja je 18. novembra prošle godine umrla u 33. godini, samo mesec i po nakon što je, odbivši lečenje citostaticima, donela na svet sina Nikolu.

Još se čeka i da jedna od ulica usnulog Drvara, nakon prošlogodišnje inicijative, dobije ime žene koja je javnosti pokazala šta znači hrabrost.

Novac koji je Nikola dobio u nekoliko akcija pomoći je oročen. Njegov otac Goran ističe da je Nikolin i da će ga dobiti kada odraste.

- To je njegovo u svakom slučaju. Ima sve. I dovoljno odeće, koju mu čak nismo stigli ni obući - kaže nam Goran.

(Telegraf.rs / Izvor: Dnevni avaz / M.Zgonjanin)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vladimir

    29. jul 2013 | 21:26

    Ne znam sta reci.. To sto je ta zena-heroj ucinila - ne moze se opisati recima. Ne znam da li uopste necim moze... Srecan sam sto sam SRBIN kad cujem za takve primere medju Srbima... Vecni joj mir i slava. I neka je mali ziv 100 pa ponovo...

  • HarryEdwardStyles

    29. jul 2013 | 21:06

    Srce malo.Mnooogo je sladak.Saucesce porodici.

  • beast from the east

    29. jul 2013 | 22:34

    Mama mu dala nesto najvrednije sto postoji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA