1

Veselinović i Repić se terete za pokušaj ubistva!

Advokat poznatog biznismena sa Kosova saopštio da su uhapšeni optuženi za učestvovanje u pokušaju ubistva više lica 7. decembra 2012. godine u severnom delu Kosovske Mitrovice

Ljubo Pantovic
Foto: Telegraf.rs

Advokati uhapšenih Žarka Veselinovića i Slobodana Repića Ljubomir Pantović i Miodrag Brkljač su danas dobili rešenja o određivanju policijskog pritvora za svoje branjenike u kojima se obojici stavlja na teret istovetno krivično delo: učestvovanje u pokušaju ubistva više lica od 7. decembra, 2012. godine u severnoj Kosovskoj Mitrovici.

Prema rečima advokata Pantovića, tokom jučerašnjeg saslušanja u policijskoj stanici ovo krivično delo učestvovanje u pokušaju ubistva nije bio razlog za Veselinovićevo i Repićevo hapšenje i početak istrage.

– U kom će se pravcu odvijati proces, zavisi da li će Tužilac podneti zahtev za sudski pritvor ili će se okrivljeni braniti sa slobode – rekao je Pantović u izjavi za Telegraf.

Prema njegovim saznanjima, sednica za određivanje pritvora treba da se održi danas u Prištini, o čemu će advokati biti zvanično obavešteni.

– Pravna kvalifikacija, ubistvo u pokušaju veoma je teška, prema onome što je napisano u rešenju nema osnovane sumnje za određivanje pritvora – rekao je Pantović .

Slobodan Repić i Žarko Veselinović uhapšeni su juče u Rudaru kod Zvečana i nalaze se u pritvorskoj jedinici u južnom delu Kosovske Mitrovice. Kao odgovor na njihovo hapšenje građani su blokirali magistralni put, iz pravca južna Kosovska Mitrovica – Leposavić u mestu Rudare. Blokada će prema rečima građana trajati do isteka policijskog pritvora Veselinoviću i Repiću. Njima je odrđen policijski pritvor od 48 sati koji ističe sutra oko 15 časova.

(S. S.)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: Hapšenje, Kosovska Mitrovica, Žarko Veselinović
Popularni komentari
  • F
    Fufn

    Treba nama izgleda jedan novi 5-i oktobar…strasno

foto dana

video dana