Veselinović i Repić se terete za pokušaj ubistva!

Advokat poznatog biznismena sa Kosova saopštio da su uhapšeni optuženi za učestvovanje u pokušaju ubistva više lica 7. decembra 2012. godine u severnom delu Kosovske Mitrovice

  • 1

Advokati uhapšenih Žarka Veselinovića i Slobodana Repića Ljubomir Pantović i Miodrag Brkljač su danas dobili rešenja o određivanju policijskog pritvora za svoje branjenike u kojima se obojici stavlja na teret istovetno krivično delo: učestvovanje u pokušaju ubistva više lica od 7. decembra, 2012. godine u severnoj Kosovskoj Mitrovici.

Prema rečima advokata Pantovića, tokom jučerašnjeg saslušanja u policijskoj stanici ovo krivično delo učestvovanje u pokušaju ubistva nije bio razlog za Veselinovićevo i Repićevo hapšenje i početak istrage.

U kom će se pravcu odvijati proces, zavisi da li će Tužilac podneti zahtev za sudski pritvor ili će se okrivljeni braniti sa slobode - rekao je Pantović u izjavi za Telegraf.

Prema njegovim saznanjima, sednica za određivanje pritvora treba da se održi danas u Prištini, o čemu će advokati biti zvanično obavešteni.

Pravna kvalifikacija, ubistvo u pokušaju veoma je teška, prema onome što je napisano u rešenju nema osnovane sumnje za određivanje pritvora - rekao je Pantović .

Slobodan Repić i Žarko Veselinović uhapšeni su juče u Rudaru kod Zvečana i nalaze se u pritvorskoj jedinici u južnom delu Kosovske Mitrovice. Kao odgovor na njihovo hapšenje građani su blokirali magistralni put, iz pravca južna Kosovska Mitrovica - Leposavić u mestu Rudare. Blokada će prema rečima građana trajati do isteka policijskog pritvora Veselinoviću i Repiću. Njima je odrđen policijski pritvor od 48 sati koji ističe sutra oko 15 časova.

(S. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA