Mašinovođa pričao telefonom u trenutku udesa!

Istražitelji su posle otvaranja "crne kutije" kako bi otkrili uzrok nesreće u kojoj je poginulo 79 ljudi, otkrili da se voz kretao brzinom od 192 kilometara na čas, a da je mašinovođa Fransisko Hose Garson Amo (52) u trenutku udesa razgovarao telefonom

  • 1

Mašinovođa španskog voza Fransisko Hose Garson Amo (52) koji je upravljao vozom koji je prošle nedelje pri velikoj brzini iskočio iz šina, zbog čega je poginulo 79 ljudi, pričao je telefonom u trenutku udesa, naveli su istražitelji, prenosi britanski BBC.

Istražitelji su posle otvaranja "crne kutije" kako bi otkrili uzrok nesreće dodali da se voz u trenutku iskakanja iz šina kretao brzinom od čak 192 kilometara na čas.

Oni su pred Sudom pravde Galicije naveli da je mašinovođa Garson Amo u trenutku udesa razgovarao sa zaposlenima u državnoj železničkoj kompaniji Renfe.

Garson je osumnjičen za ubistvo iz nehata, ali još nije formalno optužen. On je u nedelju oslobođen iz pritvora u Santijagu de Komposteli, ali je ostao pod sudskim nadzorom.

Podsetimo, voz, koji se iz Madrida kretao ka gradu El Ferolu, izleteo je prošle srede iz šina kod Santijaga de Kompostele, u pokrajini Galicija. U nesreći je poginulo 79 osoba, a 140 povređeno.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA