Besplatno školovanje na ITAcademy i BusinessAcademy za osobe sa invaliditetom

Osam besplatnih stipendija u Srbiji, i po šest u BIH i Rumuniji biće dodeljeno osobama sa invaliditetom koje budu napisale najinspirativnija motivaciona pisma i pokazale na koji način im ovo školovanje može pomoći

  • 1

Kompanija LINK group će za 2013/2014. godinu dodeliti osam besplatnih školovanja za osobe sa invaliditetom sa prebivalištem u Srbiji, a kompletna obuka će se obavljati onlajn. Oni koji budu napisali najinspirativnija motivaciona pisma i pokazali na koji način im ovo školovanje može pomoći u budućnosti za posao kojim žele da se bave dobiće besplatno školovanje na BusinessAcademy i ITAcademy u Beogradu.

Konkurs traje do 15. oktobra 2013. godine, a više informacija o pravilima konkursa dostupno je na sledećem linku. Konkursnu dokumentaciju potrebno je poslati na mejl scholarship@link-group.eu. Zainteresovani mogu da izaberu program koji žele na BusinessAcademy (http://www.biznis-akademija.com/) ili ITAcademy (http://www.it-akademija.com/).

Želeli smo da pomognemo osobama sa invaliditetom da steknu praktična znanja iz oblasti bizinisa i informacionih tehnologija, koja će im omogućiti da na tržištu rada budu konkurentni i da postanu prvi izbor poslodavca za mnoga zanimanja koja donosi savremeno poslovanje. Mnogi aktuelni poslovi danas mogu da se obavljaju od kuće, naročito kada je u pitanju IT – kaže Nikola Subotić, izvršni menadžer kompanije LINK group.

On dodaje da danas preko 70% polaznika na ITAcademy i BusinessAcademy kurseve pohađa onlajn, koristeći platformu za učenje na daljinu, te da je na taj način kurseve ove dve obrazovne ustanove već koristilo i nekoliko desetina osoba sa invaliditetom.

Inače, planirano je da stipendije budu podeljene na teritoriji tri države u kojima postoje obrazovne ustanove kompanije LINK group: u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Rumuniji. Ukupan broj ovih internacionalnih stipendija predviđenih za konkurs je 20, čija je ukupna vrednost 40.000 evra, od čega će u Srbiji biti podeljeno osam, a u Bosni i Hercegovini i Rumuniji po šest.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA