Druga beba iz GAK-a počela da diše, inspekcija i dalje ćuti!

Veče pre zakazanog carskog reza majka blizanaca se žalila na bolove u stomaku. Procena dr Zagorke Milovanović je bila da porođaj nije počeo, zbog čega je jedna beba preminula

  • 2

Iako se Branislava B., majka blizanaca koja je na porođaju u GAK "Narodni front" ostala bez jedne bebe, žalila na bolove u stomaku, dr Zagorka Milovanović procenila je da porođaj nije počeo, iako su postojali pokazatelji da je jedna beba ugrožena.

Zbog te odluke jedna beba je preminula, dok je druga prebačena u Institut za neonatologiju Srbije.

Odmah potom reagovala je inspekcija Ministarstva zdravlja kako bi utvrdila da li je bilo propusta prilikom porođaja. Međutim, oni se još nisu oglasili povodom istrage.

Direktor GAK-a Dušan Stanojević rekao je da doktorka nije odgovorna za smrt bebe i da su lekari učinili sve što su mogli. Stanojević očekuje da narednih dana bude obavljen i vanredni stručni nadzor, ali da prema njemu dostupnim informacijama i posle provere dokumentacije o praćenju trudnice - nije bilo greške doktora.

- Druga beba se nalazi u Institutu za neonaologiju i počela je da diše. Takođe, beba se razvija dobro i očekujemo da će biti sve u redu s njom - kaže za Telegraf izvor blizak porodici.

Roditelji su razočarani i žele da do kraja isteraju ovaj slučaj na čistac, kako se nikome ne bi više dešavale slične stvari.

(Telegraf.rs /Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mrmi

    1. avgust 2013 | 21:20

    .......ko ce da podnese ostavku?

  • G-Man

    1. avgust 2013 | 23:15

    Nazalost svi ovi koji su napravili propust ce se izvuci bez posledica....ali hvala bogu i ljudima koji rade na institutu za neonatologiju...Da je bar jos par takvih ustanova sa takvim zaposlenima u zemlji, bilo bi nas jos tri puta ovoliko. Da je ziva i zdrava mala bebica.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA