HRVATI U PANICI: Er Srbija će ugroziti Kroaciju Ervejz!

Hrvatska avio-kompanija smatra Srbiju velikom konkurencijom koja bi mogla da uništi njihov promet

  • 32

Ulazak "Etihada" u srpski JAT ozbiljno će uzdrmati poziciju hrvatskog nacionalnog avio-prevoznika "Kroacija erlajnsa", ali i aerodroma Zagreb u regiji.

Kako piše zagrebački "Večernji list", dok će "Er Srbija" uz pomoć arapskog kapitala povećavati svoju flotu i broj destinacija, "Kroacija erlajns" će zbog evropskih pravila o zaštiti tržišne konkurencije, zato što je primila državnu pomoć, morati da smanji broj aviona i broj destinacija.

Nakon što i službeno postane strateški partner srpskog nacionalnog avio-prevoznika, "Etihad" će za 49 posto udela u srpsku nacionalnu avio-kompaniju uložiti 100 miliona dolara i odmah promeniti ime JAT u "Er Srbija".

Strateški partner iz Emirata flotu "Er Srbija" odmah će obogatiti s dva "airbusa 319", a do kraja godine s još osam takvih aviona, piše "Večernji list".

"Er Srbija" bi s novim avionima u svojoj floti trebalo da uvede i 14 novih destinacija u red letenja, a među tim novim destinacijama navode se Bejrut, Bukurešt, Kairo, Kijev, Ljubljana, Prag, Varna...

I dok će "Er Srbija" povećavati flotu i broj destinacija, "Kroacija erlajns" će ove zime verovatno prestati da leti iz Dubrovnika u Frankfurt, a mogao bi biti smanjen i broj letova iz Zagreba u Pariz.

- "Kroacija erlajns"se prilagođava tim zahtevima u skladu s mogućnostima, odnosno strukturom flote. Promene u redu letenja, pre svega, rezultat su provođenja programa restrukturiranja i nužne su kako bi se program proveo u zadatim rokovima i kako bi se ostvarili postavljeni ciljevi - naveli su u toj kompaniji.

Na pitanje kako će se ulazak "Etihada" odraziti na njihovu tržišnu poziciju, odgovaraju da ne komentarišu poslovne odluke drugih kompanija, zaključuje "Večernji list".

(Telegraf.rs / Izvor: v

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA