GANGSTERBAJTERI: Zaječarci Nišlijkama otimaju zlato!

U Nišu je uhvaćena grupa Zaječaraca koja je na području ovog grada počinila više razbojništava otimajući ženama zlatne lančiće s vrata

  • 0

Osamnaestogodišnji Zaječarci Uroš J. i Nemanja M. i njihov maloletni drug sumnjiče se da su na području Niša od većeg broja žena oteli zlatne lančiće.

Prema prvim informacijama, trojicu mladića bi ujutro dovozili u Niš, a uveče bi ih vraćali u Zaječar. Lopovi su pohvatani zahvaljujući policijskom službeniku koji je, iako tog dana nije bio na dužnosti, reagovao videvši napad na jednu Nišlijku u Episkopskoj ulici.

- Oni bi jutrom stigli u Niš i rasporedili se po gradu čekajući da naiđu žene koje su nosile zlatni nakit, a zatim bi ih napadali. Tako je jedan od lopova 24. jula prišao s leđa ženi koja se u Episkopskoj ulici sagla da bi popila vodu sa javne česme i strgao joj zlatan lanac. Istog dana otet je nakit i prolaznici na Trgu kralja Aleksandra, dan kasnije ovakav slučaj smo imali na Bulevaru dr Zorana Đinđića, a 1. avgusta i u Zetskoj ulici.

Tada je uhapšen Nemanja M. koga je policijski službenik, koji se tu zatekao slučajno, video kako prilazi ženi i otima joj lančić. Policajac je potrčao za njim, uhvatio ga i držao dok nije stigla policijska patrola - kažu naši sagovornici iz policije.

Sumnja se da ova kriminalna grupa ima još članova, te da su duže vreme delovali na području Niša, s obzirom na to da je za poslednjih mesec dana prijavljeno dvadesetak krađa nakita na ulici. Policija traga i za osobom koja je lopove dovozila do Niša, a u toku je identifikacija vlasnika radnje koji je od njih otkupljivao ukradeno zlato.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA