Berluskonijeve velelepne vile, za kućni pritvor "sa stilom"

Berluskoni je ranije izjavio da ne želi da se bavi društveno korisnim radom "kao običan kriminalac", tako da mu, po svoj prilici, sleduje kućni pritvor. Pošto raspolaže mnogobrojnim luksuznim vilama moći će da bira u kojoj od njih će izdržavati kaznu

  • 7

Italijanski Kasacioni sud potvrdio je jednogodišnju kaznu zatvora na koju je bivši premijer Silvio Berluskoni osuđen zbog utaje poreza, koja će najverovatnije biti preinačena u kućni pritvor, a 76-godišnji tajkun može da bira u kojoj će od svojih velelepnih vila da ga izdržava.

Italijanski zakon pruža mogućnost osuđenicima starijim od 70 godina da im, umesto zatvorske kazne, bude određen kućni pritvor ili društveno koristan rad, a Berluskoni je ranije izjavio da ne želi da se bavi društveno korisnim radom "kao običan kriminalac", tako da mu, po svoj prilici, sleduje kućni pritvor.

Pošto raspolaže mnogobrojnim luksuznim vilama, bivši premijer će moći da bira u kojoj od njih će izdržavati svoju kaznu, prenosi AFP.

Njegov kompleks "Čertoza", koji se prostire na površini od 120 hektara na čarobnoj plaži Smeralda na Sardiniji, sačinjen je od čak tri vile i sedam bazena.

U parku kompleksa nalazi se amfiteatar u grčkom stilu, jezero, hiljade kaktusa i palmi, maslinjaci i tajne podzemne pećine ukrašene mozaikom sa likom boga mora i tunelom koji vodi do mora.

Prebogati medijski magnat je čak izgradio i veštački vulkan na brdu, u parku, sa "erupcijama" u obliku vatrometa, efektima izlivanja lave i veštačkim potresima za vreme žurki kojima su u prošlosti prisustvovale visoke zvanice poput Vladimira Putina i Tonija Blera.

Berluskonijevo vlasništvo je i vila "San Martino", nekadašnji benediktinski manastir u Arkoreu nedaleko od Milana, koja je okružena ogromnim ergelama, a sadrži biblioteku sa preko 3.000 antičkih knjiga i umetničku galeriju.

Medijski tajkun je na severu Italije prošle godine kupio vilu "Torno", koja je koštala 21 milion evra i ima 30 soba, a trenutno je podvrgnuta restauraciji.

Bivši italijanski premijer poseduje i niz drugih objekata širom zemlje, kao i u inostranstvu, uključujući vilu na majušnom ostrvu Lampeduza u blizini Tunisa, ali teško da će mu biti dozvoljeno da svoju kaznu u vidu kućnog pritvora izdržava van zemlje.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stranac

    2. avgust 2013 | 19:05

    Kakav kriminal pa ja bi to na stolicu odma kakvo biranje pritvora pod zemlju bre nek crkne matora drtina.

  • bgd

    2. avgust 2013 | 19:31

    eh, nekom je zivot majka, a nekom maceha. berluskoni je zaista sreckovic!

  • Vladimir

    2. avgust 2013 | 20:58

    A cela prica o ovom negativcu,koji ne zna sta ce od besova,ispod price Jovici siromahu iz Pozarevca. Strasno! Muka mi je kako je ovaj sveg ne pravedan!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA