CEPTER RENT A SRBIN: Odriče se srpstva, a molio za diplomatski pasoš?

Filipu Cepteru ne smeta da se odriče srpstva, iako je baš u Srbiji stekao ogromno bogatstvo, a svojevremeno čak imao i diplomatski pasoš

  • 27

Pored silnog bogatstva, koje je stvorio u Srbiji, biznismen Milan Janković, čuveniji pod pseudonimom Filip Cepter ne libi se da na sve strane priča kako zapravo nije srpski biznismen.

Da priča bude još gora, svojevremeno je ovaj poslovni čovek imao čak i diplomatski pasoš, saznaje Telegraf. Time je svakako njegovo odricanje od srpstva još tužnije.

Pasoš je prema rečima našeg izvora dobio od Aleksandre Joksimović, danas izvršne direktorke PFZ "Cepter holdinga", koja je u vreme kada je na čelu Ministarstva spoljnih poslova bio Goran Svilanović bila pomoćnik u ovom Ministarstvu.

Njemu sve ovo, međutim, nimalo ne smeta da izjavljuje kako ga ništa ne vezuje za Srbiju.

Interesantno, s obzirom na to da možemo navesti niz činjenica, koje ga itekako vezuju za ovu zemlju. Osim što je rođen u Velikom Gradištu, diplomirao na Ekonomskom fakultetu, bio je čak i na čelu Olimpijskog komiteta SCG, pa zamalo kupio i FK Crvena zvezda.

U toj Srbiji, o kojoj danas "nema pojma" imao je svoju banku, ogromnu fabriku posuđa, brojne firme, a svima je dobro poznata i Cepterova poslovna palata u Ulici kralja Petra.

Sve ovo omogućili su mu političari sa kojima je bio više nego blizak, te se postavlja pitanje kako oni reaguju na ovo iznenadno odricanje Ceptera od Srbije i srpstva, i da li im smeta?

Interesantno je uzgred podsetiti i na to da su skoro sva Jankovićeva preduzeća ("Jugošped", "Centrotekstil", "Kultura", "Meteor") poslovala sa ogromnim gubicima. Jedini izuzetak bio je "Jugocentar".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • petarBG

    3. avgust 2013 | 20:01

    U pravu je covek,ja bi se prvi odrekao Srbije da imam mogucnosti da odem negde.Osim sto sam se sticajem okolnosti rodio ovde nista me vise ne vezuje za ovu zemlju,odnosno ova zemlja mi nista dobro nije dala,placam porez na sve i svasta,imam zavrsen drzavni fakultet a radim u marketu,mucim se ko Slepac,radim da platim kiriju i da zivim na hlebu i vodi ko da postim svaki dan.Zemlja u kojoj se sve ceni osim pravih sistema vrednosti (postenje,cestitost,iskrenost,trud...),a vrednuje se sve sto ne bi trebalo.CIm budem mogao da odem preko necu dve sekunde razmisljati,a tamo gde odem imacu i sta da kazem o "svojoj zemlji".Sto bi rekli momci iz BS "Ovo je Srbija gde murija ubija,gde nema pravde ni za lek i samo bog je sudija.Sve ima svoju cenu,al nema nista u postenju..." I tvrdim da smo najgori narod na svetu,svako svakom zeli da zabode noz u ledja,zavist je ovde glavna osobina....ma muka beda jad i cemer...

  • Nikola

    3. avgust 2013 | 18:49

    Pa šta ako se odriče srpstva?? Ovo je zemlja u kojoj te ubije obezbedjenje splava, zemlja u kojoj čovek upadne sa sekirom u gradsku kuću vičući da je gladan, zemlja u kojoj tajkun položi kauciju od 12 mil € u kešu...I treba da se odrekne.

  • Shvarc Neger

    3. avgust 2013 | 18:40

    Kapital ne poznaje nacije,nacionalizam je za sirotinju...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA