CPC: SPC mora da očisti prljavštinu koju je unela u Crnu Goru!

- Kontradikcija je to što SPC u Crnoj Gori traži od Vladimira Putina zaštitu zbog navodne diskriminacije, a istovremeno od vlasti traži novac za gradnju crkava - kažu u CPC

  • 11

Crnogorska pravoslavna crkva (CPC) optužila je danas Srpsku pravoslavnu crkvu (SPC) da je u hramove u Crnoj Gori unela “svaku prljavštinu” koju će SPC morati da “očisti”.

Povod za ovo saopštenje je molba srpskog patrijarha Irenija ruskom predsedniku Vladimiru Putinu da zaštiti SPC u Crnoj Gori od diskriminacije. Crnogorska pravoslavna crkva ocenila je takvu molbu kao “kontradikciju”.

Kako je navedeno, “kontradikcija je to što SPC u Crnoj Gori traži od Vladimira Putina zaštitu zbog navodne diskriminacije, a istovremeno od vlasti traži novac za gradnju crkava”.

U saopštenju se ističe i da je mitropolit SPC u Crnoj Gori Amfilohije poznat po tome što “iznosi neistine i klevete”. Mitropolit Amfilohije, kako je navedeno, kleveta Evropu, CPC, LGBT populaciju, sve koji nisu njegovi “saslužitelji”.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kiki

    4. avgust 2013 | 11:56

    Ajde bežite,kakvo je ovo popovsko lupetanje?! Nije čak ni smešno koliko je glupo!

  • nezadovoljština

    4. avgust 2013 | 11:26

    Sličice na kapi, pljuvanje sopstvenog, srpskog, naroda, priča o Marici koju niko nije, ali se ona ipak porodila... Bože, kako ovi Dedejići izdržavaju? I šta će mu ovolike dlakurde na licu po ovoj vrućini? Ili sam samo neispravan jer sam neispavan...

  • Petar Arsenijevic

    4. avgust 2013 | 12:37

    Nasao raspop da krsti jarice! Kome on drzi predavanja?! Ja sam ateista, ali duboko prezirem ovaj antisrbizam i fasizam u CG. I posle kad Srbi udare djavo im kriv!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA