Uhapšene vehabije usred Šumadije

Bezbednosno-informativna agencija uhapsila je četvoricu vehabija i vojnog penzionera Tomislava P., u čijoj je kući pronađena veća količina oružja i municije

  • 62

Vojni penzioner Tomislav P. i još četvorica vehabija uhapšeni su u akciji Bezbednosno-informativne agencije u selu Bosuta kod Aranđelovca, pišu "Naše novine".

Prilikom pretresa pripadnici BIA su u kući Tomislava P. pronašli veću količinu "škorpiona", municije, bombi...

- Tomislavov sin Goran oženio se muslimankom, i prešao u islam. Pre određenog vremena dobili smo informaciju da se u njihovoj porodičnoj kući skupljaju muškarci nalik na vehabije, ošišani do glave, sa belim kapama, bradama i da tu skrivaju oružje. Posle opsežnog rada na terenu i provere, ove sumnje su se pokazale kao tačne i sprovedena je akcija - kaže izvor.

Jedan od žitelja Bosuta rekao je  da su se meštani uznemirili kad su videli da Goran u porodičnoj kući okuplja vehabije.

 

- Ljude je počeo da hvata strah i panika jer su često ovuda prolazili zeleni "mercedesi" novopazarskih tablica sa neobičnim putnicima. Čak i posle hapšenja, prošao je jedan, osmotrio situaciju i otišao - priča T. J.

- Verovatno su mislili da će u Šumadiji ostati neprimećena njihova aktivnost. I upravo su računali na faktor iznenađenja - kaže kriminolog Zlatko Nikolić, i dodaje da su vehabije vrlo militantna sekta koju ne trpe čak ni drugi muslimani. U BiH imaju svoja čitava sela, zaključuje Nikolić.

(Telegraf.rs / Izvor: Naše novine /Mikiša Mihajlović /Bojan Babić)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stranac

    6. avgust 2013 | 02:32

    Musliman jesam NE PODRZAVAM vehabizam apsi i trpaj gde treba njima niko nije video koristi samo stet raspustena banda ..

  • cica Draza

    6. avgust 2013 | 02:16

    Tog Tomislava i sina u bunar i da se zatrpa bunar

  • Nemanja

    6. avgust 2013 | 03:19

    Proterati u Avganistan!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA