Rusi nude Snoudenu da brine o ličnim podacima građana

- Kontaktiraću sa Snoudenom kako bismo razgovarali o eventualnoj saradnji - izjavio je Ruslav Gatarov, šef radne grupe Saveta Federacije za nadgledanje poštovanja privatnog života građana

  • 1

Ruski poslanici nameravaju da predlože bivšem službeniku obaveštajnih službi SAD Edvardu Snoudenu saradnju na zaštiti ličnih podataka ruskih građana.

- Kontaktiraću sa Snoudenom već danas kako bismo razgovarali o eventualnoj saradnji - izjavio je agenciji Ria novosti Ruslav Gatarov, šef radne grupe Saveta Federacije za nadgledanje poštovanja privatnog života građana.

Kako je precizirao Gatarov, reč je o saradnji u oblasti "zaštite ličnih podataka".

- Naš zadatak je da otkrijemo slabe tačke u zaštiti ličnih podataka i da ih eliminišemo - dodao je on.

Osnivač ruskog Fejsbuka, Vkontakte, Pavel Durov još prošle sedmice je predložio Snoudenu da se pridruži informatičarima koji se bave zaštitom ličnih podataka korisnika te društvene mreže. Kako dodaje Frans pres, Snouden za sada nije odgovorio na taj predlog.

Snouden koji je od 23. juna bio u tranzitnoj zoni moskovskog aerodroma Šeremetjevo, 1. avgusta je dobio privremeni azil u Rusiji. On je objavio tajne podatke o američkom programu prisluškivanja i nadzora komunikacija širom sveta, zbog čega je poslednjih meseci bio u bekstvu.

Bela kuća je pojačala zahteve da Snouden bude izručen SAD kako bi se suočio s optužbama.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA