Srbiji za vikend preti veliko nevreme!

Šteta i nezgode moguće su na ogromnom području, a u većini slučajeva postojaće i opasnost po život. Upozorenja se najviše odnose na Vojvodinu, Mačvu, Beograd i centralnu Srbiju

  • 19

Naš region u petak i subotu veče očekuje jako nevreme, koje će u noći s petka na subotu biti praćeno obilnom kišom, gradom, jakim vetrovima, pa i tornadima i pijavicama u obalskom području, upozoravaju meteorolozi.

Na stranicama "Meteoalarma" Srbija, kao i Slovenija, Hrvatska i Mađarska, označene su crvenom bojom koja znači izuzetno opasno vreme i veoma intenzivan meteorološki događaj. Velika šteta i nezgode su moguće na velikom području, u većini slučajeva s opasnošću po život. Upozorenja se najviše odnose na područja Vojvodine, Mačve, Beograda i centralne Srbije.

Meteorolozi najavljuju vrlo verovatne pojave grada i oluje kao i obilne padavine. Petak na subotu biće najopasniji.

Veliki ciklonalni poremećaj već je ostavio ogromnu štetu u Nemačkoj. Oluja praćena jakim gradom nanela je mnogo štete u južnim i istočnim delovima te zemlje, a stradao je i centar Berlina gde su brojna oborena stabla oštetila automobile.

Da ove najave nisu bezopasne, pokazuje i prognoza koja stiže iz Hrvatske. Naime, hrvatski meteorolozi upozorili su tamošnje stanovništvo da posle izuzetno toplog vremena Hrvatskoj preti veliko olujno nevreme sa jakim vetrovima i pijavicama.

- Sutra u poslepodnevnim satima očekuju se velike nestabilnosti. Prema tim ocenama može biti i olujnih vetrova, koji su pojačani dugotrajnom sušom. Vrlo verovatne pojave biće grad i oluje, kao i obilne padavine. Na području severnog Jadrana, posebno uz istarsku obalu, moguće su i pijavice koje na tom području nisu retkost - kazao je jedan hidrometeorolog za medije u Hrvatskoj.

(Telegraf.rs / Izvor: Alo / B92 / Jutarni list)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lepotan

    8. avgust 2013 | 15:04

    Pa nama svo zlo dolazi sa zapada.

  • direktor koka kole

    8. avgust 2013 | 15:35

    Pijavica je vrsta vetra, kovitlac...

  • 123

    8. avgust 2013 | 16:07

    Nadam se da će se prognoza obistiniti. Obožavam oluju,vetrove i nepogode uz grmljavinu! Jednom rečju-obožavam nevreme.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA