MILENKO BOŽOVIĆ: Promeniću sliku o Žandarmeriji!

- Žandarmerija je ozbiljna jedinica u koju je država mnogo uložila i od nje se mnogo i očekuje. Ne smemo izneveriti ta očekivanja - kaže Milenko Božović

  • 4

Novoizabrani komandant Žandarmerije Milenko Božović u prvom intervjuu od postavljenja na ovu funkciju za "Alo" kaže da će se truditi da promeni negativnu medijsku sliku ove jedinice, o kojoj se u poslednje vreme dosta pisalo, obećava efikasnije istrage protiv onih koji vrše krivična dela, ali i bolje uslove za skoro 3.000 žandarma, naročito u kopnenoj zoni bezbednosti.

Božović tvrdi i da smena Bratislava Dikića nije uticala na funkcionisanje jedinice.

- Stanje u Žandarmeriji je redovno, izvršavaju se svi naloženi zadaci, poštuje se disciplina i hijerarhija u komandovanju. Očekuju nas novi radni zadaci. Žandarmerija je ozbiljna jedinica u koju je država mnogo uložila i od nje se mnogo i očekuje. Ne smemo izneveriti ta očekivanja. U sastavu Žandarmerije se nalaze iskusni profesionalci koji su na prvom mestu pripadnici MUP-a i koji su u svojoj karijeri promenili dosta starešina. Promena kadra je prirodan proces - kaže Božović.

On dodaje da je nažalost bilo krivičnih dela koja su počinili pripadnici Žandarmerije.

- Moram da naglasim da velika većina policijskih službenika izvršava svoje zadatke maksimalno posvećeno, profesionalno i u potpunosti u skladu sa zakonom i da su ovo izuzeci koji zaista ne zaslužuju da budu pripadnici ni Žandarmerije ni MUP-a. Najbolji način da se sa ovakvim pojavama obračunamo je brza i efikasna istraga i izricanje odgovarajuće kazne ukoliko se dokaže da su zaista izvršili konkretna dela. Mi u takvim slučajevima pokrećemo disciplinske postupke i suspendujemo osumnjičene do okončanja sudskog postupka, nakon čega se njihov status rešava u zavisnosti od presude. Dakle, neću dozvoliti da se kalja ugled jedinice - kaže Božović.

Novi komandant Žandarmerije naveo je da je od osnivanje 2011. godine do danas poginulo na zadacima osam pripadnika, dok je pet policijskih službenika teško ranjeno, sa stepenom invalidnosti od 80 do 100 odsto.

(Telegraf.rs/ Izvor: Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    12. avgust 2013 | 04:47

    Ma hajde micite mi se s ociju.. vracajte nam Dr Bratislava Dikica a

  • Tasmanijski djavo

    13. avgust 2013 | 14:20

    Rekao sam već bežite bre s ovim pecarošom kome ovde nije jasno nek se raspita ko je Boživić - nesposobni ččinovnik nije on za komandanta takve jedinice. Dosta je sa nesposobnim politički podobnim Sps kadrovima potreban je neko sposoban poput Dikica i pravi vojnik i specijalac neko ko zna posao i pre svega radi na očuvanju ove naše napaćene Srbije. Šta je vama kakvi su ovo komentari...

  • MIS

    13. avgust 2013 | 09:47

    Komandante, samo napred! Imate veliku podrsku gradjana u resenosti da rad u Zandarmeriji bude u skladu sa Zakonom i da se postuje red i disciplina. Nailazicete na otpor ali imate znanje i umece da to prevazidjete.Srecno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA