DA LI STE ZNALI? Sabor u Guči još 1943. najavio Draža Mihailović! (FOTO)

General srpske vojske u otadžbini tokom rata posetio je Guču, gde su ga dočekali najbolji trubači iz tog kraja, a 17 godina posle na tom mestu organizovan je prvi Dragačevski sabor

  • 13

General srpske vojske u otadžbini tokom Drugog svetskog rata Dragoljub Mihailović 1943. godine posetio je Guču, gde su ga dočekali najbolji trubači iz tog kraja.

Slučajno ili ne, na istom mestu gde je ova fotografija snimljena i na mestu gde su četničkog generala Dražu dočekali trubači, 17 godina kasnije organizovan je prvi Sabor trubača dragačevskog kraja.

Sabor trubača u Guči, koji je ove godine održan po 53 put, postao je pravi i istinski brend Srbije, na kojem nastupaju najbolji trubači, najpoznatiji muzičari Srbije i sveta, a neizostavno je da ga svake godine posete i visoki zvaničnici države.

Tako je, na primer, ove godine premijer Srbije Ivica Dačić posetio Sabor u Guči i izjavio da bi on na njemu ostao i 7 dana, ali da mu ne daju.

Fotografija Dragoljuba Draže Mihailovića u Guči iz 1943. godine objavljena je u knjizi Milosava Samardžića "Draža sa narodom".

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • сердар јоле

    12. avgust 2013 | 16:27

    Народ је волио свога генерала! Гучу треба још мало усавршити и наставити са јединственим сабором трубе на свијету! Треба очистити Гучу и ставити све под конац, да кад странци дођу, не пожеле да оду одатле! Генералу споменик велелепни у центру Гуче! Живјело часно и поштено српство!

  • vukašin

    12. avgust 2013 | 16:32

    Slava mu.

  • mishur

    12. avgust 2013 | 16:50

    Najavio je da ce komusniti od Srbije napravit TRubu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA