Država mora SOS kanalu da plati 650 miliona dinara odštete

RRA I RATEL dodelili frekvenciju SOS kanalu za koju su znali da je neispravna zbog čega će sada na ime odštete morati da plate 650 miliona dinara

  • 9

Privredni sud u Beogradu presudio je da su Republička agencija za elektronske komunikacije (RATEL) i Republička radiodifuzna agencija (RRA) dužne da SOS kanalu isplate 650 miliona dinara radi nadoknade štete nastale dodeljivanjem neispravne frekvencije.

SOS kanal je na javnom konkursu 2006. godine od RATEL dobio frekvenciju koja po međunarodnoj raspodeli pripada državnoj televiziji Rumunije, pa je zato podneo tužbu.

Sud je ustanovio da su tuženi znali da je kanal, koji je predmet spora, još pre dodeljivanja bio neispravan, ali da su ga svesno dodelili SOS kanalu.

Sud je utvrdio da sporna frekvencija nije smela da bude u prometu s obzirom na to da se znalo da na njoj postoje smetnje, te nije bilo ni dozvoljeno da se dodeljuje nijednom emiteru.

(Telegraf.rs / Izvor: Danas )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    12. avgust 2013 | 22:41

    I ko ce i kada vec jednom da ispasta zbog ovoga. Ovo je sramota koliko drzava gubi para zbog odsteta i sve zbog nepravilnosti

  • Lepigoga

    12. avgust 2013 | 22:57

    Odbite Im od plate...opet ce stoka da precuti I plati I niko da ne odgovara za tudju bolesnu igru

  • Makarije

    13. avgust 2013 | 00:04

    Dobar plan da se izvuku pare od poreskih obveznika, a da niko ne posumnja,...trebali bi ljudima u savetu rra koji su doneli tu odluku da pošalju sudske izvršitelje na kućnu adresu, kao što šalju svima u Srbiji, a ne da se kriju iza države, tj nas

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA