"Batini dani" završeni omiljenim pesmama velikog glumca! (FOTO)

Trodnevna manifestacija u čast legendarnog glumca Danila Bate Stojkovića završena je sinoć na trgu u Vrnjačkoj Banji, a veliki broj posetilaca uživao je u nastupu Ljiljane Stjepanović, Čede Marković, Đorđa Dragićevića, Draginje Mileusnić i "Barakuda benda"

  • 4

Četvrta po redu manifestacija "Dani Bate Stojkovića" sinoć je završena programom na trgu u Vrnjačkoj Banji, gde su pred brojnim posetiocima omiljene pesme glumca izvodili Ljiljana Stjepanović, Čeda Marković i "Barakuda bend", a stihove u čast velikana kazivao je Đorđe Dragićević, dok je program vodila Draginja Mileusnić.

Veče je otvoreno pesmom "Stani stani Ibar vodo", inače numerom uz koju je Bata uživao i lumpovao po kafanama, a pred punim trgom, izveo ju je legenda narodne muzike Čeda Marković.

Uz omiljenu pesmu, kako red nalaže, moralo je i da se otvori i omiljeno piće Bate Stojkovića, te je predsednik udruženja "Prijatelji Bate Stojkovića", ujedno i idejni pokretač ove manifestacije, Nikola Džamić otvorio flašu rozea na bini, i time još jednom podsetio prisutne na Batin boemski život.

Na karakteristike ovog velikana srpskog glumišta podsetio je i mladi glumac Đorđe Dragičević, koji je stihovima o kravatama i odelima odao sliku Bate kao istinskog gospodina.

Za dobro raspoloženje bio je zaslužan "Barakuda bend", koji je svojevremeno svirao Bati "na uvce", a pravo oduševljenje u publici nastalo je kada je glumica Ljiljana Stjepanović izašla na binu i prodornim glasom zapevala pesmu "Izađi iz moje čaše", koju je posvetila velikanu srpske kinematografije, a zatim niz nastavila u bržem ritmu sa numerama "Romale cavale" i "Ciganka sam mala".

Kao i svake godine, sada već tradicionalno, glumica Mira Banjac je gost na ovoj popularnoj manifestaciji, budući da je veliki broj uloga odigrala upravo sa Batom.

- On je bio veoma precizan i nije bio sklon improvizaciji, dok je u kafani bio potpuno drugi čovek. Bio je veliki hedonista, on kad večera, onda večera cela kafana, on kad pije, onda pije cela kafana. On kad kupuje u svetu kravate, onda ide cela ekipa i tako biramo kravate, a on kupi deset, koje mu ni ne trebaju - ispričala je Mira, koja potvrđuje reči svojih kolega da je Bata zaista bio gospodin.

- Voleo je fino da pije, fino da jede, nije bio pijanac. I nije bio čovek koji jede da bi se zasitio. On je bio uživač i veliki hedonista. Njegovo prijateljstvo je trebalo zaslužiti, to je bio jedan depozit koji vam se trostruko vraća - rekla je glumica, i dodala da Bata nije voleo netalentovane glumce.

Premda ga nije poznavala, glumica Ljiljana Stjepanović ističe da se izuzetno divi liku i delu Stojkovića, i da joj je žao što nikada nisu sarađivali.

- Bata je zaista legenda za sva vremena, on je i dan-danas tu među nama, bio je specifična glumačka boja, i kafanski čovek, boem, čovek koji je znao da ceni i voleo život. On je inspiracija za sve mlade glumce, ali i za nas starije. Nažalost, nisam imala sreću da sarađujem sa njim, ali sam apsolutni obožavalac svega što je on radio - ispričala je glumica.

Trodnevna manifestacija u čast ovog glumca završena je u njegovoj omiljenoj kafani "Etno restoranu Dinois", gde je služena hrana u kojoj je on najviše uživao, njegov omiljeni roze dolivao se u litrima, dok su dobro raspoloženje održavali zvuci harmonike, kontrabasa i gitare, te je atmosfera do kraja večeri bila kao da se vreme velikih bekrija i boema vratilo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA