POBEDA TELEGRAFA: Trudnicu koju su otpustili u sedmom mesecu vratili na posao!

- Mnogo mi znači što sam dobila zdravstvenu knjižicu, što na kraju ipak nisam ostala bez posla. Bila sam potpuno očajna, mislila sam da nema šanse da me vrate - kaže Radmila Kurtović Srdanović

  • 7

Trudnica Radmila Kurtović Srdanović (30), koja je u sedmom mesecu trudnoće bez ikakve najave i objašnjenja dobila otkaz u firmi "Asprom" Vrčin, vraćena je juče na posao!

Radmila se redakciji Telegrafa obratila za pomoć, jer u firmi "Asprom" radi još od 1. septembra 2008. po ugovoru na neodređeno.

S osmehom na licu Radmila kaže da je konačno srećna.

- Veoma sam srećna i posle dugo vremena rasterećena. Mnogo mi znači što sam dobila zdravstvenu knjižicu, što na kraju ipak nisam ostala bez posla. Bila sam potpuno očajna, jer sam mislila da nema šanse da me vrate. Hvala Telegrafu, jer bez vas ne bih uspela - kaže Radmila.

Njoj je ovo prva trudnoća, a pošto je firma u međuvremenu zapala u finansijske teškoće, Radmila od početka ove godine nije imala ni overenu zdravstvenu knjižicu, jer poslodavac nije uplaćivao doprinose za zdravstveno osiguranje.

Stečaj nad preduzećem "Asprom" pokrenut je 29. maja ove godine. Međutim, svi zaposleni, pa i Radmila, nastavili su da rade tokom juna i jula.

Ipak, 18. jula Radmila usmeno saznaje da je dobila otkaz i kako je odjavljena s PIO fonda od 15. jula, kao i da joj je spremljena sva dokumentacija neophodna za tržište rada. Objašnjenje joj nije dato.

Telegraf je pozvao i stečajnog upravnika Đorđa Zečevića, koji je odmah obećao da će je vratiti na posao, pod izgovorom "da nije znao da je Radmila trudna".

Radmila je vraćena na posao 10 dana nakon što se obratila redakciji Telegrafa za pomoć.

(N. Sekulić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • gde je pravda

    13. avgust 2013 | 18:26

    Bravo za telegraf konacno ima dobrih ljudi

  • Majalena

    13. avgust 2013 | 18:42

    Stvarno svaka cast.Ali,mislite li da ce sada prema njoj da se ponasaju korektno?Cisto sumnjam.

  • Stranac

    13. avgust 2013 | 19:01

    Svaka cast i bravo za telegraf

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA