Palma traži investitore za hotel u Grčkoj

Dragan Marković će se sastati sa gradonačelnikom Hrisupolija koji će doneti generalni plan zemlje koju je Jagodina dobila na poklon

  • 5

Privredno politička delegacija koju predvodi predsednik Skupštine grada Jagodina Dragan Marković Palma boraviće od srede u gradu Katerini u Grčkoj, gde će tražiti investitore za izgradnju hotela na zemlji koju je Jagodina dobila na poklon, kao i grčke privrednike za ulaganje u jagodinskoj Industrijskoj zoni.

Marković je rekao da će se u Grčkoj sastati s gradonačelnikom Hrisupolija koji će doneti generalni plan zemlje koju je Jagodina dobila na poklon.

- Doneće nam generalni plan i projekat šta može da se pravi na lokaciji gde je Jagodina dobila dva hektara zemlje na obali mora. Plan nam je da nađemo grčke investitore koji će otvarati proizvodne pogone u Jagodini. Grčka ima velike poreze i tu je naša šansa da privučemo njihove privrednike - rekao je Marković.

Kako je ranije rečeno, predsednik grčke pobratimske opštine Hrisupoli Savas Mihalidis je prošle godine zvanično predao dva hektara zemljišta Jagodini prilikom posete Markovića i privredne delegacije tom gradu, a Jagodina je 2008. poklonila Hrisupoliju zemljište u Industrijskoj zoni za izgradnju fabrika.

Privredno-politička delegacija od 100 članova imaće sastanak sa gradonačelnikom Katerinija, u privrednoj komori, sa privrednicima iz tog regiona i sa predsednicima opština i gradova koji su se pobratimili sa Jagodinom.

Marković je najavio da će privredna delegacija iz Jagodine putovati krajem septembra u Bari, gde će im domaćin biti italijanski proizvođač kuhinja Grupa Turi, koji će u Jagodini napraviti fabriku.

Sredstva za putovanje, kao i za sva dosadašnja, obezbedili su donatori.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    13. avgust 2013 | 15:24

    Svaka cast ovom coveku. Njega bi postavio za predsednika i da nas iscupa iz bede i ne da nas iscupa neko bi smo krenuli mnogo mnogo na bolje

  • milisav

    13. avgust 2013 | 14:26

    Palmu udarilo sunce u glavu pa sad hoce da napravi hotel u grcku on zaboravio da je tamo jos vruce.

  • Miko

    13. avgust 2013 | 16:30

    Predlazem Mrkonjica, on je probijac rokova. A Palma spominje Bogoljuba zadnjih dana, bice da ce on da zida ....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA