Napadnute Morsijeve pristalice u Kairu!

Pristalice nove egipatske vlade, koju je vojska dovela na vlast, bacali su kamenice i flaše na Morsijeve sledbenike, na koje je, zatim, i policija ispalila suzavac

  • 0

U centru Kaira izbili novi nemiri kada su pristalice svrgnutog egipatskog predsednika Muhameda Morsija napadnute tokom protestnog marša ka zgradi Ministarstva unutrašnjih poslova, javio je izveštač Rojtersa s lica mesta.

Pristalice nove egipatske vlade, koju je vojska dovela na vlast, bacali su kamenice i flaše na Morsijeve sledbenike, na koje je, zatim, i policija ispalila suzavac. U maršu podrške svrgnutom egipatskom predsedniku bliskog islamistima učestvovalo je nekoliko hiljada ljudi.

Lokalno stanovništvo ih je, dok su prolazili ulicama Kaira, provociralo nazivajući ih teroristima i govoreći im da nisu dobrodošli, a zatim su počeli da ih kamenuju i gađaju flašama.

Morsijeve pristalice su im uzvratile takođe ih gađajući kamenicama, posle čega su žene i deca pobegli iz protestne kolone.

Morsi je svrgnut vojnim udarom 3. jula i od tada ga nove vlasti drže zatvorenog na nepoznatoj lokaciji, dok njegovi sledbenici gotovo svakodnevno protestuju tražeći njegov povratak na vlast.

(Telegraf.rs /Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA