LJAJIĆ: Digitalizacija do leta 2014. godine

- To će se koristiti za nove tehnologije, brži pristup internetu i cela Srbija će biti pokrivena signalom, bez rupa koje sada postoje, a internet će biti dostupan i u ruralnim delovima Srbije - rekao je ministar trgovine i telekomunikacija

  • 4

Ministar trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da će digitalizacija biti završena do sledećeg leta i da taj proces donosi "neslućene prednosti".

- Praktične koristi za građane su bolji kvalitet slike i zvuka na televiziji, više programa i kanala, novi servisi i usluge. Trenutno 53 odsto domaćinstava Srbije gleda svega dva ili tri kanala, a mi sve posmatramo kroz prizmu Beograda, gde postoji kablovska televizija, pa građani mogu da gledaju 30, 40 programa - rekao je Ljajić televiziji Pink.

Dodao je da će digitalizacijom biti oslobođen i spektar koji će kroz digitalnu dividendu biti prodat operaterima.

- To će se koristiti za nove tehnologije, brži pristup internetu i cela Srbija će biti pokrivena signalom, bez rupa koje sada postoje, a internet će biti dostupan i u ruralnim delovima Srbije - rekao je Ljajić.

Ljajić je naveo da bi do 1. oktobra 60 odsto Srbije trebalo da bude pokriveno digitalnim signalom, a još 20 odsto do kraja godine, dok će tokom zime biti rađena dokumentacija za tendere, javne nabavke i nove lokacije.

- Digitalizacija bi trebalo da bude završena sredinom sledeće godine, godinu dana pre 17. juna 2015. godine, roka do kojeg se Srbija obavezala da završi taj proces - rekao je Ljajić.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • gusar

    15. avgust 2013 | 19:55

    Bravo Ljajicu!!!

  • aleksa

    15. avgust 2013 | 23:16

    Ne kaze se "cela Srbija ce biti pokrivena signalom" , nego kao kod mobilnih telefona " 99% " , pa kad uletis na npr. Fruskoj gori, na autoputu, na sred Zlatibora, da nema signala, a ti lepo pomislis " gde bas da naletim na onaj 1 % ". ;-)

  • MIKIVELIKI

    15. avgust 2013 | 21:01

    Gospodin covek.. Svaka mu cast ako se ovo ostvari.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA