PALMA: Srbija je dobila more

Grčki gradovi Hrisopuli i Katerini poklonili su Jagodini najmanje pet hektara obale na Egejskom moru. Dragan Marković Palma rekao je da je to sada srpska zemlja i da su tu poboli našu zastavu u pesak

  • 32

Jagodina će od Grčkih gradova Hrisopuli i Katerini dobiti na poklon najmanje pet hektara obale na Egejskom moru, rečeno je u petak uveče na sastanku u turističkom mestu Paralija, na kome su Dragan Marković Palma, predsednik Skupštine grada Jagodina  i gradonačelnici Hrisopulija Savas Mihalidis i Katerini Savas Hionidisa saopštili detalje razgovora.

- Vidite li ovo, ovde je Keramoti, preko puta je ostvro Tasos i to je Srpska zemlja. Tu smo poboli zastavu Srbije u pesak. Drago mi je što je Hrisopuli ekonomski napredan grad- sav ushićen Marković je saopštio na sastanku čitajući podatke sa karte urbanističkog projekta uređenja površine koju je Jagodina dobila na poklon od Hrisopulija.

- Nismo zaboravili našu obavezu da deo obale poklonimo Jagodini. Cilj je da dovodemo Srbe na našu obalu i da oni budu naši domaćini, a ne naši gosti. Doneli smo projekat za hotel od 300 osoba uz pun sportski sadržaju u vidu terena za fudbal, tenis, košarku i ostale sportove, kao i uređeni zeleni pojas oko tog objekta. Sve se to nalazi na obali mora, preko puta ostrva Tasos! - rekao je gradonačelnik Hrisopulija Savas Mihalidis.

Gradonačelnik Katerini Savas Hionidis je ponovio da će i taj grad prihvatiti poziv za bratimljenje sa Jagodinom i da će na poklon dati više od pola hektara obale Egejskog mora na potezu Paralija-Olimpik Bič.

(Telegraf.rs / Fonet)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    17. avgust 2013 | 00:24

    Mozete da pricate da je nepismen i da je lopov. Covek ima kliker i ako krade nema veze ali daje i drugima. Svaka cast i da si ziv i zdrav hiljadu godina. On bi nas izvuko iz krize

  • carapan_037

    17. avgust 2013 | 00:20

    Svaka cast

  • Bgd

    17. avgust 2013 | 01:38

    Aj crnogorac pali na 'Vijesti' il' tako neko sra..e...ostavi nama nase!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA