Pomozimo Anastasiji da pobedi Vilmsov tumor! (FOTO)

Kako bi dobila šansu da nastavi srećno detinjstvo, mala Anastasija hitno mora da ode na lečenje u američki grad Memfis, gde se operacija ovog tumora vrši besplatno. Međutim, porodici Matijević potreban je novac za put

  • 0

Pokrećemo humanitarnu akciju pomoći četvorogodišnjoj Anastasiji Matijević iz Erdevika, koja boluje od Vilmsovog tumora.

Kako bi dobila šansu da nastavi srećno detinjstvo, mala Anastasija hitno mora da ode na lečenje u američki grad Memfis, gde se operacija Vilmsovog tumora vrši besplatno.

Međutim, kako bi platili troškove puta, porodici Matijević neophodno je 15. 000 evra.

- Pre svega dva meseca, Anastasiji je konstatovan Vilmsov tumor na oba bubrega i promena na plućima - objašnjava za Telegraf Anastasijina majka Milanka - Sve se dogodilo iznenada! Anastasija se požalila da je boli stomak, pa smo je odveli na ultrazvuk u bolnicu u Sremskoj Mitrovici. Tamošnji lekari uputili su nas u beogradski Institut za majku i dete gde joj je dijagnostikovan tumor.

Anastasija bi najkasnije za mesec dana trebalo da otputuje na lečenje u Ameriku.

- Troškovi puta iznose 15.000 evra, jer američki lekari zahtevaju da svi iz porodice, dakle suprug Mirko, naš devetogodišnji sin Stefan i ja budemo sve vreme sa Anastasijom - rekla nam je Milanka.

Vilmsov tumor je najčešći maligni tumor kod dece, koji napada bubrege i ima tendenciju ka udaljenim metastazama, naročito na pluća, kosti, jetru i mozak.

Ekipa Telegrafa i porodica Matijević apeluju na sve ljude dobre volje, koji su voljni da pomognu maloj Anastasiji da to učine uplatom na sledeće račune.

dinarski: 205-9001010585057-04

devizni RS: 35205903101972857430

Dodatnu podršku maloj Anastasiji možete pružiti i preko Fejsbuka gde je osnovana grupa za pomoć ovoj četvorogodišnjakinji.

(K. V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA