Vukić: Novi Sad dobija načelnika policije

Do kraja avgusta očekuje se imenovanje novog načelnik novosadske Policijske uprave najavio je državni sekretar u MUP-u Srbije Vanja Vukić

  • 2

Državni sekretar u MUP-u Srbije Vanja Vukić izjavio je danas da očekuje da do kraja avgusta bude imenovan novi načelnik novosadske Policijske uprave i napomenuo da su dogovori o tome u toku, kako bi za tu odgovornu funkciju bio izabran najbolji kandidat.

- Trudićemo se da izaberemo najboljeg kandidata, koji će opravdati poverenje i koji će ispunjavati sve neophodne uslove za tu odgovornu funkciju -  izjavio je Vukić za Radio Novi Sad.

Povodom zahteva iz Novog Sada, Subotice i drugih gradova u pokrajini da imaju veći broj policajaca kako bi efikasnije rešavali probleme bezbednosti, on je podsetio da je prošle godine raspisan konkurs za 360 policajaca koji će, kako je rekao, u narednom periodu biti raspoređeni u novosadskoj Policijskoj upravi.

Prvi krug njihove obuke počeo je u martu ove godine a konačno će, za svih 360, obuka biti završena sredinom iduće godine i oni koji budu prošli obuku i ispunili uslove biće raspoređeni u Policijskoj upravi Novi Sad, objasnio je državni sekretar MUP-a.

Za naredni konkurs planirano je kadrovsko popunjavanje i ostalih policijskih uprava u Vojvodini, poput Zrenjanina, Kikinde i Subotice, napomenuo je Vukić.

Objašnjavajući nedavnu svoju izjavu da se Novi Sad, prema istraživanju ubraja u najbezbednije gradove u Evropi, Vukić je rekao da je to istraživanje radila jedna evropska agencija.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milisav

    22. avgust 2013 | 06:30

    Zasto toliko trba da se ceka radi imenovanja jednog inspektora u (ns) mozda zato sto je nekome bilo u interesu da ns bude onako kako je danas.

  • Mufljuz

    21. avgust 2013 | 23:35

    Koji put u 4 meseca vec!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA