Bombu sa 150kg eksploziva ne uklanjaju peti dan!

Avionska bomba koja u sebi ima 150 kilograma eksploziva pronađena je između stambenih zgrada, a već peti dan nije uklonjena zbog prebacivanja odgovornosti nadležnih službi. Građani naselja u panici

  • 2

Bomba sa 150 kilograma eksploziva već pet dana preti građanima, a opasni projektil niko ne osigurava, samo je obeležen žutom trakom.

Uklanjanje avionske bombe teške oko 500 kilograma sa oko 150 kilograma eksploziva, pronađene pre nekoliko dana na gradilištu u Sarajevu, još je neizvesno.

Iako je Ministarstvo sigurnosti BiH obavestilo FUCZ o tome da Oružane snage BiH imaju specijalizovanu  opremu za uklanjanje ove bombe, Samir Agić, pomoćnik državnog ministra sigurnosti za zaštitu i spasavanje, rekao je da još nisu dobili nikakav odgovor od FUCZ-a.

- Čim je bomba otkrivena, poslali smo službeni mejl Operativnom centru Civilne zaštite FBiH. Nisu odgovorili. Mi nismo nadležni za deminiranje, ali kao Ministarstvo sigurnosti BiH brinemo za sigurnost svih naših građana i ponudili smo se da iskoordiniramo sve što je u našoj moći, da se u najkraćem roku ubojita naprava ukloni - kazao je Agić.

Jedna od stanarki obližnje zgrade Dženana Kurtović rekla je juče da su svi stanari u strahu još od subote, kada je bomba pronađena.

- Neshvatljivo mi je da je još nisu uklonili. Mislim da FUCZ nije efikasna, ne obavljaju svoj posao. Deci je potrebno da izađu na igralište, ali od bombe su udaljena samo dvadesetak metara. Zaista me čudi i što nema adekvatnog osiguranja, jer joj se može vrlo lako prići, što mnoge dovodi u opasnost - kazala je Kurtović.

(Telegraf.rs / Izvor: Dnevni avaz)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA