UZNEMIRUJUĆI PRIZOR: Na desetine dece ubijeno hemijskim oružjem u Siriji (FOTO)

Fotografije mrtvih mališana na kojima se ne vide povrede ili krv obišle su i zgrozile čitav svet. Prema izveštajima stranih agencija, deca su ubijena na spavanju. Opozicija u Siriji i dalje tvrdi da su Asadove snage upotrebile hemijsko oružje, dok zvanični Damask negira te optužbe

  • 11

Užas, strahota, grozota... Sirijska opozicija optužuje vojsku, koja je pod komandom Bašara el  Asada, da je upotrebila rakete sa otrovnim bojevim glavama juče tokom intenzivnog bombardovanja pobunjeničkih područja u okolini Damaska, u oblasti Guta, i tom prilikom ubila 1.300 ljudi, među kojima na desetine dece.

Fotografije mrtvih mališana na kojima se ne vide povrede ili krv obišle su i zgrozile čitav svet. Prema izveštajima stranih agencija, deca su ubijena na spavanju.

Dok opozicija u Siriji tvrdi da je Asad upotrebio hemijsko oružje, zvanični Damask to negira. Inače, u Siriji se nalazi i tim stručnjaka Ujedinjenih nacija za hemijsko oružje.

- Korišćenje hemijskog oružja u napadima na pobunjenike, u vreme dok se u Siriji nalazi tim stručnjaka Ujedinjenih nacija za hemijsko oružje, bilo bi "političko samoubistvo" - izjavio je jedan visoki zvaničnik sirijskih snaga bezbednosti.

Ukoliko se optužbe, koje za sada ne mogu da se provere, pokažu kao tačne, biće to najveći napad hemijskim oružjem od kako je Sadam Husein 1988. godine ubio na hiljade Kurda bojnim otrovima u gradu Halabdži.

U građanskom ratu u Siriji, od marta 2011, poginulo je više od 100.000 ljudi, pokazuju podaci UN.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • stefan

    22. avgust 2013 | 13:20

    Made by AMERICA!

  • Boro

    22. avgust 2013 | 13:28

    Isti scenarijo kao u Srebrenici, nemaju drugi nacin nego zrtvuju decu to je za mudzahedine tipicno (alah dao alah uzeo) bolestan um.

  • стрептомицин

    22. avgust 2013 | 13:13

    Просто и једноставно наћи ко је починилац. Поћи од основе у криминалистици, а то је "ко има користи од злочина"! Да ли је то војска државе, а при томе су међународни експертиу земљи који управо истражују да ли је било употребе хемијског оружја(треба бити идиот и дебил), или су пак терористи спонзорисани од САД, УАЕ, Катра... којима овакав догађај даје међународни "кредибилитет" и наравно могућност на званичне испоруке наоружања са перспективом евентуалне помоћи савезника бомбардовањем циљева регуларне армије која се бори против терориста и страних плаћеника... Ово све говори о зверима који су могли да побију невин народ, као муслимани на Маркалама...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA